Pod povećalom MW-a

Umrloj ženi vlasti poslale obavijest da je oboljela od korone i da mora u izolaciju

Autor: Ljubica Šaran

Amerikanka Troy Whittington je početkom mjeseca primila pismenu obavijest u kojem stoji da je test napravljen 20.07.2020. ukazao da joj je majka pozitivna na COVID-19, te da se treba pod hitno staviti u izolaciju. Ova informacija ne bi bila nimalo interesantna da majka spomenute gospođe Whittington nije preminula još u veljači.

Kako je starica umrla još u veljači 2020. mogla dobiti koronu pet mjeseci nakon smrti?

Obitelj Whittington živi u okrugu Shelby u saveznoj državi Tennessee u kojoj je prvi slučaj COVID-19 otkriven osmoga ožujka 2020. Gospođa Sandra Whittington, majka spomenute Troy je umrla 16. veljače, pola mjeseca prije pojave korone u njihovoj državi.

Unatoč svemu, krizni stožer okruga Shelby je naložio preminuloj Sandri Whittington da se pod hitno počne proces samoizolacije jer je test star 60 dana ukazao kako je oboljela od korone.

Njena kćer Troy, koja je zaprimila službenu obavijest namijenjenu njenoj majci, je ostala osupnuta nemarom lokalnih vlasti:

Jako mi je teško razumjeti kako netko može dobiti COVID-19 iako više nije živ. Govorimo o nalazima koji su navodno napravljeni prije dva mjeseca iako je moja majka umrla prije gotovo sedam mjeseci. Takvo što je neprihvatljivo.

Nakon što je ova vijest dospjela na TV, radio i nakon što su priču o preminuloj starici navodno oboljeloj od korone objavile lokalne novine, kriznom stožeru okruga Shelby nije preostalo ništa drugo već da se javno ispričaju za morbidnu grešku:

Dr. Haushalter se ispričava obitelji Whittington u ime ministarstva zdravstva zbog greške koja se dogodila i zbog dodatne boli koju je obitelj mogla iskusiti. Ministarstvo zdravstva će pokrenuti nove protokole kako se ovakve greške ne bi događale i u budućnosti.

Pitanje je jesu li ovakve greške namjerne ili slučajne, ako su u pitanju namjerne greške tada netko pokušava povećati broj oboljelih od korone, ako su slučajne tada je u pitanju teška nesposobnost u vrijeme svjetske pandemije.

Američki Newsweek je zatražio objašnjenje od kriznog stožera okruga Shelby zbog čega je navodnom testu trebalo dva mjeseca da stigne do građana, no odgovor vlasti je bio suhoparan uz navode kako je u pitanju greška i iznimka, a ne pravilo.

Američki Newsweek je postavio jako dobro pitanje, na koje odgovorni nisu dali valjano objašnjenje.

Newsweek navodi kako definitivno nije riječ o iznimkama jer osim preminulih koji su se zarazili koronom nakon smrti, mrtvaci su čak i primali financijske stimulanse zbog pandemije u visini od 1,4 milijarde dolara.

Pitamo se – koliko je ovakvih slučajeva po svijetu?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Tennessee Woman Who Died Six Months Ago Notified By Letter She Tested Positive For COVID-19

Woman dead 6 months receives letter saying she is COVID-19 positive

Tennessee Woman Who Died Six Months Ago Notified By Letter She Tested Positive For COVID-19

Woman dead 6 months receives letter saying she is COVID-19 positive

Tennessee Woman Who Died Six Months Ago Notified By Letter She Tested Positive For COVID-19