Pod povećalom MW-a

Gore Vidal o političarima i borba protiv cenzure

Autor: Ljubica Šaran

Već nekoliko dana Facebook nam onemogućava uređivanje vlastitog fan pagea, članke objavljujemo direktno s MW-a zahvaljujući ikonama za dijeljenje, no citate nismo u stanju objaviti jer je urednički dio potpuno nevidljiv. Isprva smo mislili kako je u pitanju greška, no sada nam je sasvim jasno kako je u pitanju još jedan perfidni način cenzure i baniranja. Kao i uvijek, morali smo problem cenzure riješiti kreativno, stoga od sada citate objavljujemo direktno na blogu jer druge mogućnosti nemamo.

Evo kako izgleda naš dio Facebooka kad ga otvorimo kao urednici MW-a.

Na Fejs smo se vratili prije nekoliko mjeseci, no ponerizacija je uzela još više maha na najmnogoljudnijoj društvenoj mreži svijeta, uređivanje stranice je onemogućeno.

Stranica MW-a na Fejsu postaje vidljiva tek kada kliknemo na mogućnost “View as Visitor” tj. “Pregled kao posjetitelj”.

Sad me vidiš, sad me ne vidiš. Fejs se s nama sprda.

Naravno, kad naš fan page otvorimo s ovlastima posjetitelja ne možemo uređivati stranicu niti smo u stanju objavljivati nove postove, također ne možemo komentirati kao MW urednici.

Kao što smo već napisali, čak nam je onemogućeno i dodavanje novih fotografija, poput citata koje smo do sada objavljivali gotovo svaki dan.

Srećom to možemo napraviti ovako. Tko zna zašto je to dobro, u svakom slučaju, nastavljamo dalje s radom, bez obzira sviđa li se to moderatorima Facebooka i njegovim domaćim “suradnicima” dubokog džepa i plitke pameti.

Odličan citat o kojemu vrijedi razmisliti.

O samom citatu nemamo što reći, jasan je do boli. Na žalost, malo ljudi o tome razmišlja i svoje političke prvake uglavnom bira zahvaljujući stranačkoj stezi. Zbog toga se danas nalazimo u poprilično nezavidnoj situaciji i zbog toga nas čeka nimalo “ružičasta” budućnost.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

2 replies »

  1. Kako sada videti vaše objave, kakvi so postupci? šta treba uraditi *?
    Od onoga što ste napisali ne razumijem ništa, oz. me ne vodi do objave

    Sviđa mi se

  2. Jedini način da objavimo postove na Facebooku je preko ikona društvenih mreža koje vidite ispod “PODIJELITE OVAJ TEKST:”, na žalost, sami postovi na Facebooku su gotovo nevidljivi, čak i ako se podijele naši članci Facebook i dalje pokazuje da ništa nije sherano, slično je i s Googlom. Iako smo se navikli na cenzuru ona je sve gora, na koncu ćemo biti potpuno nevidljivi. Iako ne znamo kako se boriti protiv cenzure osim da i dalje pišemo i objavljujemo informacije koje bi vladajući željeli skriti, preporučamo svakom čitatelju da nas prati direktno preko bloga te da klikne na plavi gumb u gornjem desnom dijelu bloga na kojem piše “Pratite Matrix World”.

    Sviđa mi se