Pod povećalom MW-a

Greta se navodno ne miješa u politiku no Amere poziva da glasaju za Bidena

Autor: Ljubica Šaran

O Greti nismo puno čuli od njenog fijaska u Davosu u kojem je pokušala svjetske bogatune uvjeriti kako je globalno zatopljenje važnije od pandemije korone, no nije joj uspjelo. Guzonje iz Davosa su na koncu zaključile da su “kmetovi za sve krivi”, a mediji su ekspresno zaboravili na osobu godine 2019. U zadnjem pokušaju osvajanja medijskog prostora Greta svima poručuje – glasajte za Joe Bidena uz tvrdnju kako se nikada ne miješa u stranačke utrke i politiku.

Kako se Greta bacila u politiku i zašto?

Vrag je odnio šalu, super bogati programer je postao najuvaženiji virolog i pedijatar, vlasti diljem svijeta trolaju i gaslightaju vlastiti narod, a tinejdžerica koja tvrdi kako se ne miješa u politiku, Amerikancima naređuje da se “organiziraju i glasaju za Bidena”.

Politički, medijski i zdravstveni oksimoroni više ništa ne znače, raja je do usta u kakici ili kopa po kontejnerima jer mjesečna crkavica traje kraće od prosječne mjesečnice, no koga to briga. Guzonje iz Davosa s početka priče sigurno nije briga, oni smatraju kako je zemlja prenapučena kmetovima te da bi se za rasplod trebali ostavit samo bogatuni i njihove priležnice.

Greta, s druge strane misli na Novi zeleni dogovor, najnoviji izdanak Novog svjetskog poretka u kojem bi kmetovi zobali kukce i disali na slamku kako bi bogatuni imali dovoljno netaknute prirode za golf terene i polo utrke. Naravno da je Greta zavedeno dijete koje je palo na užasavajuću propagandu, no ponerizirana šačica koja upravlja svijetom je shvatila kako od Grete više nema koristi, te da je za novu Orwellovu distopijsku stvarnost najbolje iskoristiti strah od nevidljivog neprijatelja, strah da ćemo prije vremena izgubiti bake i djedove, strah od smrti djece, prijatelja, najmilijih.

Greti se gubitak medijske popularnosti ne sviđa, iako danas ima 17 godina, samu sebe još uvijek laže, no nije dijete krivo, krivi su njeni roditelji i NGO organizacije koje su je iskoristile dok im je ona donosila popularnost, dok su je mladi i stari pratili u stopu mjesecima.

Oksimoron i skakanje u vlastita usta, ako se netko miješa u politiku, tada bi se od politike i trebao držati.

S toga nas nimalo ne treba čuditi što je sama sebi upala u usta pozivajući Amerikance na glasovanje za Bidena.

No prevedimo Gretin Twitt u cijelosti, da ne bi ispalo kako ne marimo za vlastiti jezik:

Nikad se ne bavim stranačkom politikom. Ali predstojeći američki izbori iznad su i iznad svega toga.
Iz klimatske perspektive to je daleko od dovoljnog i mnogi od vas su naravno podržali druge kandidate. Ali, mislim … znate … dovraga!
Samo se organizirajte i neka svi glasaju za #Bidena.

Ne samo da je Greta postala politički prostrana već je i bacila “masku” svetice te je “zabeštimala” jer “dovraga” treba joj medijskog prostora.

Iako je puno odgovora na Gretin post, poprilično nam se svidio jedan od starijeg gospodina čije ime i prezime sigurno znate jer je prije nekoliko dana ozdravio od korone, riječ je o Donaldu Trumpu. Mi se nećemo praviti da nas politika ne zanima, i te kako nas zanima jer zbog politike danas dišemo na škrge i stiskamo kaiš. No eto ponekad političari izgovore i nešto što ima smisla, što samo po sebi graniči s čudom:

Tako smiješno. Greta mora poraditi na svom problemu kontrole bijesa, a zatim s prijateljem otići gledati neki dobar stari film! Opusti se Greta, opusti!

Svakome tko imalo prati Gretin aktivizam bi trebalo biti čudno što je Greta odabrala dati podršku Joe Bidenu, a ne kandidatu američke zelene stranke. No što mi znamo o politici – nismo ni u jednoj stranci, nemamo stranačke idole i preziremo stranačke prostitutke.

Američki izborni cirkus je sve žešći i čini nam se da je u mnogim segmentima medijski bolje popraćen negoli sama plandemija. Ne bi nas čudilo da Greta pokuša ponovno iskoristiti američke izbore za malo medijske pažnje, no držimo da je Andy Warhol bio u pravu kada je rekao sljedeće:

Svatko može dobiti 15 minuta medijske slave, no od stare slave se ne živi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Desperate for relevance: Greta Thunberg urges US voters to support Joe Biden, NOT the Green Party candidate

FOREIGN MEDDLING? Greta Thunberg urges US voters to support Joe Biden, not the Green Party candidate

Climate Activist Greta Thunberg Shows Support for Biden in Rare Political Tweet

Climate Activist Greta Thunberg Urges US Voters To Pick Joe Biden

Greta Thunberg calls on U.S. voters to support Biden