Pod povećalom MW-a

Markov trg za vrijeme “mraka” i u demokraciji

Autor: Ljubica Šaran

Činjenica je kako slika “govori više od 1000 riječi”, zbog toga smo objavili dvije fotografije koje, svaka na svoj način, “govore” o tome koliko se vremena mijenjaju.

Kako se vremena mijenjaju.

Markov trg je bio i ostao centar Hrvatske državnosti, zbog toga smo pronašli i objavili dvije fotografije, jednu iz 1968. godine i jednu iz 1974. godine kako bi čitatelji sami mogli procijeniti kolike su se promjene doživjele u relativno kratkom periodu.

Markov trg s pripadajućim parkingom 1968.

Ne zaboravimo kako je u to vrijeme na Markovom trgu stolovala vlada SR Hrvatske i kako je to period koji moderni hrvatski povjesničari vole nazivati “mračnim dobom”.

Markov trg s pripadajućim parkingom 1974.

Ne, mi nismo apologetičari Juge, niti lamentiramo nad propašću prošle države, no smatramo da je slobodna kritika društvu, oznaka svakoga otvorenoga i demokratskoga društva.

Markov trg u demokraciji.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.