BISERI

George R.R. Martin o političarima

Autor: Ljubica Šaran

George R.R. Martin je javnosti najpoznatiji po knjigama serijala Game of Thrones (Igra Prijestolja) čija je TV obrada stekla svjetsku slavu, sve do trenutka dok je pohlepni redatelji nisu upropastili vjerujući da će se prebaciti na franšizu Star Warsa. Martin je poznat i po odličnim kritikama društvu, a najviše voli “oplesti” po političarima.

Otac Game of Thrones o političarima.

Autor najpoznatije moderne fantazije tvrdi kako je imaginarni svijet Westerosa upleo u misterije i čarolije dok stvarnošću upravljaju psihopati, na pitanje zašto je psihopate stavio u fantaziju, Martin odgovara da tako čitatelji jedino mogu podnijeti sve te ljudske strahote, no da je kulisa iz ovoga svijeta, priča bi previše nalikovala na crnu stvarnost – od koje ljudi bježe.

Slika iz završnice Igre Prijestolja koja je uspjela izludjeti desetke milijuna fanova s nesuvislim krajem koji je jedino trebao poslužiti redateljima serije kako bi se bacili na Star Wars. Na koncu je Disney odustao od spomenutog dvojca koji se pokazao nepametan jer je uništio najgledaniju seriju ikad.

S Martinom ćemo se detaljno pozabaviti i u budućnosti jer ima brojne jako dobre citate koji pogađaju “točno u sridu”.

Inače političari, novinari i odvjetnici se najviše mogu naći u citatima još jednog američkog spisatelja – Marka Twaina, o kojem ćemo pisati u narednom izdanju.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.