KNJIŠKI MOLJAC

Otac britanskog premijera još 1982. napisao knjigu o virusu koji ugrožava svijet

Autor: Ljubica Šaran

Stanley Johnson, otac britanskog premijera Borisa, je bio puno toga tijekom karijere; tori političar, član EU parlamenta, zaposlenik Svjetske banke, član EU komisije, špijun u redovima MI5/MI6 čije je postojanje priznato tek 1994., a prije toga ga se smatralo “teorijom zavjere”, te pisac trilera s najpoznatijim novelom pod nazivom “Virus” koja je prvi put objavljena 1982.

Otac današnjeg britanskog premijera je prije 40 godina napisao interesantnu knjigu.

Johnson stariji je sve osim dosadan lik, zapravo uživa u medijskom eksponiranju uz zaključak:

“Predvidio sam pandemiju koronavirusa još prije 40 godina”.

Novinari, britanskog The Telegrapha su ga upitali kako je to moguće, s obzirom da se sporna knjiga zvala The Marburg Virus, na što im je Stanley odgovorio:

Osnovni pokretač u mojoj priči je pritisak vremena, hitna potreba za pronalaskom lijeka ili imunizacijskog sredstva kako bi se zaštitila populacija prije nego li ih zaraza preplavi usprkos mjerama karantene i slično.

Johnson je priznao kako je posjećivao brojne zdravstvene ustanove diljem svijeta tijekom istraživanja za knjigu, kako bi dobio valjane znanstvene i medicinske podatke.

Mali Boris s ocem Stanleyem.

Iako se knjiga godinama može kupiti jedino u digitalnom izdanju, Johnson je nedavno uspio nagovoriti izdavače za novo papirnato izdanje.

Link s Amazona i trenutačnog Kindle izdanja knjige The Virus.

Kritičari tvrde kako je u pitanju običan oportunizam, te da takvu knjigu danas nikako ne trebamo.

Johnsonovi nekad, s Borisom skroz lijevo.

Kako god bilo knjiga će uskoro u papirnatom obliku biti dostupna diljem svijeta, no vratimo se malo natrag na obitelj Johnson, točnije Alexander Boris de Pfeffel Johnsona kojeg danas poznajemo kao Borisa Johnsona, britanskog premijera.

Britanski premijer Boris Johnson snimljen u Etonu 1982. Čini se da se Boris uvijek “isticao” poziranjem.

Boris je rođen 1964., otac Stanley je tada imao 23. godine i studirao je ekonomiju na sveučilištu Columbia. Njegova majka Charlotte Fawcett je tada imala 22 godine, inače kćer je odvjetnika i plemenitaša Sir Hamesa Fawcetta. Nakon završenog školovanja Stanley Johnson se zaposlio u Svjetskoj banci što je Borisu omogućilo studiranje na Etonu i Oxfordu.

Kakav otac takav sin.

Stanley Johsnon je također postao prominentni član britanske konzervativne stranke, što je Borisu također omogućilo strelovit uspjeh u istoj. Stanley je priznao kako nije mogao zamisliti da će njegov sin Boris završiti kao voditelj MI6, a još manje kao premijer Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor Wikipedia.

Boris ima sve skupa petero braće sestara i polubraće i polusestara, no interesanto je kako se zapravo ne zna točno koliko Boris trenutačno ima djece, što je poprilično čudnovato jer političari bi trebali znati kako im stoji “privatni život” naročito zbog činjenice da političke karijere propadaju zbog privatnih afera. U Wikipediji i po britanskim medijima stoji kako trenutačni britanski premijer ima “barem šestero djece” no britanski premijer smatra kako ima između petero i sedmero djece no o njima ne želi govoriti. Naravno da ovo nema nikakve veze s današnjom temom knjige koju je izdao stariji Johnson, no podsjeća nas kako je danas postalo NOVA normala da su političari prepuni karakternih mana te da nikako ne pružaju uzor sveopćoj situaciji. Valjda zato i živimo u krajnje poneriziranom društvu, jer kakvi političari takve države.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Stanley Johnson’s ‘The Marburg Virus’ is not what we need right now

Stanley Johnson lands book deal to republish virus thriller

Stanley Johnson’s novel The Virus to be republished amid accusations of opportunism

Coronavirus: Stanley Johnson claims he predicted Covid-19 pandemic in novel published 40 years ago

Stanley Johnson’s 1982 virus thriller set to be republished this summer 

The 1960s virus that inspired Stanley Johnson’s thriller

Confessions of a bumbling Bond: Think Richard Whiteley was an unlikely 007? He’s got nothing on me, says STANLEY JOHNSON (whose son Boris is in charge of MI6!)