BORBA PROTIV PEDOFILIJE

Kalifornija smanjila kazne pedofilima za oralni i analni seks s djecom koja su na to “pristala”

Autor: Ljubica Šaran

Ponerizacija društva se najbolje može vidjeti po važećim zakonima i aplikaciji prava. Najčešće su zakoni napravljeni tako da zbunjuju laike i ekspertima omogućavaju provlačenje kroz nevidljive rupe. Kalifornija je nedavno donijela zakon koji je polarizirao medije i javnost jer uz navode “kraja diskriminacije prema pripadnicima LGBTQ zajednice” omogućava smanjenje kazne za pedofile koji su se upustili u seksualni kontakt s maloljetnicima i maloljetnicama koji su na to navodno pristali.

Kako danas zaštititi djecu ako se donose ovakvi zakoni?

Prvu stvar koju moramo primijetiti je kako maloljetnici, kao što im sam nazivnik govori, nisu punoljetni ljudi, pa stoga njihova prava spadaju pod odredbe UN povelje o dječjim pravima, a pozitivno pravo diljem svijeta ima brojne zakone koje tu povelju podržavaju u okviru: zabrane seksa s djecom (maloljetnicima), zabranu dječjih brakova, te brojne zakonske prepreke za bilo kakvim psihičkim i fizičkim iskorištavanjem djece.

Kalifornijski zakon pod brojem SB 145 izuzima pedofile iz obvezatnog uvoda u registar pedofila savezne države Kalifornije ako su odrasle osobe do 10 godina starije od maloljetnika ili maloljetnice s kojima su imali na primjer: analni ili oralni seks. Drugim riječima 21-godišnjak koji je imao seks s 12-godišnjakom više neće biti kažnjen i evidentiran kao pedofil ako ga 12-godišnjak ne tuži ili ne prijavi policiji.

Najnoviji zakon također dozvoljava slobodu sucima da na osnovu vlastite volje odluče hoće li odraslu osobu koja je imala seks s djecom registrirati kao pedofila, ako je razlika između počinitelja i žrtve manja od već spomenutih 10 godina.

Senator Scott Wiener, predlagač novog zakona, tijekom jednog LGBTQI okupljanja u San Franciscu.

Ovaj zakon je predložio  Scott Wiener zastupnik demokratske stranke u kalifornijskom parlamentu. On nam je poznat od ranije jer je predložio zakon SB 239 s kojim Kalifornija dekriminalizira svaki, pa i namjerni prijenos HIV-a, bez obzira radi li se o seksualnim odnosima, donaciji krvi, sperme, transplantaciji organa ili slično.

Winer je o ovoj temi izjavio sljedeće za San Francisco Examiner:

Ovim prijedlogom zakona omogućavamo zakonsku jednakost prema svima. Diskriminacija LGBT jednostavno nije kalifornijski način. Ti zakoni su donešeni tijekom konzervativnog i anti-LGBT perioda kalifornijske povijesti. Oni su uništili živote ljudi, otežali su im zapošljavanje, osiguravanje kuća i stanova i onemogućili su im produktivan život. Došlo je vrijeme za ažuriranje ovih zakona i da se prema svima odnosimo jednako.

Wiener je također pozvao čitatelje diljem svijeta da provjere “fact check” navode vezane za ovaj zakon jer se o njemu svašta piše, te se ljudi uvjeravaju kako on brani pedofile.

No dobro, čuli smo što o ovoj temi ima reći predlagatelj zakona, a sada bismo postavili nekoliko pitanja na koja molimo čitatelje da sami donesu zaključke na osnovu vlastite savjesti i mogućnosti:

  • Može li dijete u vezi seksa i stupanja u seksualni odnos donijeti pravovaljanu odluku?
  • Može li se seks s djecom dekriminalizirati osobu bez obzira je li počinitelj hetero ili LGBT orijentacije?
  • Kako djecu zaštititi od predatora i eventualnog nagovaranja na seksualne odnose ako ih štite ovakvi zakoni?
  • Poništava li ovakav zakon UN povelju o dječjim pravima?
  • Omogućava li ovaj zakon pedofilima veću slobodu i eventualan bijeg od kažnjavanja?
  • Biste li željeli da se u našoj državi uvede isti ili sličan zakon?
  • Je li opravdanje od deset godina razlike za seksualno iskorištavanje djece imalo suvislo?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

California Legislature Passes Bill Reducing Penalties for Oral, Anal Sex with Willing Children

Senate Bill No. 145

Newsom signs bill intended to end discrimination against LGBTQ people in sex crime convictions

Fact check: California’s SB-145 eliminates an inequality in sex offender registration

California bill to lower penalties for sexual relations with minor heads to Newsom’s desk

Why California Senate Bill 145 is Misguided and Unnecessary

California legislature passes bill easing sex offender registry requirements for sodomy with minors

False Equality – SB-145 Places More Children At Risk

California state senator opposes controversial SB 145, relating to sex offenders

California Passes Bill to Soften Criminal Penalties for LGBT Adults Who Have Sex with Minors