Pod povećalom MW-a

Staljin o izborima

Autor: Ljubica Šaran

Svijet još uvijek s pažnjom promatra što se događa u “perjanici demokracije”, lideru slobodnog zapadnjačkog svijeta – Sjedinjenim Američkim Državama, koje još uvijek ne mogu prebrojati biračke glasove predsjedničkih izbora. Da je riječ o Kongu, Ruandi, Sjevernoj Koreji ili pak nekoj drugoj “nedemokratskoj prčvarnici” bilo bi nam jasno zašto se to događa, no u pitanju je Amerika. Čini se da je Amerikancima po izbornim odborima jednostavno zbrajanje postalo problem, a riječi koje je u “amanet” ostavio jedan od najvećih diktatora svih vremena Josif Visarionovič Staljin ponovno dobivaju na važnosti.

Staljin je o izborima imao sasvim jasno stajalište.

Ne trebamo puno pisati o Staljinu, “čovjeku” koji je u smrt otjerao na desetke milijuna ljudi, dok je uvježbavao rad sibirskih gulaga, sovjetski ekvivalent konc logora. Zapravo drug Džugašvili je uz Hitlera jedan od najvećih krvnika moderne povijesti, o čijim nedjelima bismo mogli pisati i raspravljati “do sutra”.

Ako niste ljubitelj povijesti, evo malog podsjetnika o Staljinu.

Josif Visarionovič Staljin je o izborima imao sasvim jasno stajalište, naime smatrao je da oni služe samo “pro forma” – tek toliko da se “zamažu oči” običnim ljudima koji smatraju da njihov glas nešto znači. Ne smijemo zaboraviti kako su u jednostranačkim sustavima poput nekadašnjeg Sovjetskog Saveza – političari dolazili iz jedne jedine stranke, a opcije su se uglavnom svodile na dva aparatčika, dok u najvećim domenama vlasti poput predsjedavanja Centralnim Komitetom nije bilo dodatnih opcija, glasovalo se samo za potvrdu Staljina, a svi oni koji se nisu zadovoljavali s datom opcijom je “pojela noć”.

Zašto bismo mi morali brinuti tko će sjediti u Ovalnom urednu naredne četiri godine?

Mnogi bi mogli promisliti kako spajanje Staljinovog citata s nemilim događajima u Sjedinjenim Američkim Državama – “ne idu pod ruku”. Na, koncu konca Amerika je tako daleko, na drugom kraju planete, što bi nas bilo briga tko li će naredne četiri godine sjediti u Ovalnom uredu.

Predsjednik Eisenhower je prije više od 60 godina upozorio na opasnosti utjecaja vojno industrijskog kompleksa u SAD-u na sve demokratske procese. Trumpa ne interesiraju želje vojno industrijskog kompleksa, zbog toga mora van iz Bijele kuće.

Promislimo li malo što znamo o psihopatiji, vojno-industrijskom kompleksu, zakulisnim igrama međunarodnih konglomerata i pohlepi ljudi u vrhu svjetske piramide moći, sasvim je jasno da predsjednik SAD-a mora biti osoba koja će dozvoljavati stvaranje novih tenzija i novih ratova kako bi se države diljem svijeta nastavile zaduživati, te kako bi bogatiji postajali još bogatiji, moćniji još moćniji, a siromašni još siromašniji. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država mora biti savršena marioneta koja neće stajati na putu pohlepe i profita uz zveckanje oružjem.

Donald Trump, na žalost američkog stablišmenta nije takva osoba.

Donald Trump je nacionalist, a ne globalist – što je nezamislivo.

Donald Trump je izolacionist, a ne globalist – što je nezamislivo.

Donald Trump u zadnje četiri godine nije stvorio ni jedan novi rat, što je nezamislivo.

Zbog toga, htjeli mi to ili ne, bilo nas briga za to ili ne, u Ovalni ured mora zasjesti Joe Biden, pa kud puklo da puklo. Greška iz 2016. se ne smije ponoviti.

Trump neće otići iz Ovalnog ureda samo zato što je zbrajanje biračkih glasova postalo pro forma.

Establišment ne voli Trumpa, Trump ne voli način na koji “establišment” broji biračke glasove, Trump zasigurno neće otići u povijest kao osoba koju je “pojela noć”, koja je mirno prihvatila sve te silne glasove koji su preko noći, nakon zatvaranja američkih birališta doveli Bidena u prednost, Trump nije osoba koja će prešutjeti glasovanje mrtvih osoba, Trump nije osoba koja će samo tako prihvatiti činjenicu da glasovi birača nisu važni, da je jedino važno tko te iste glasove broji.

Biden je pravi čova za lutkare iz sjene.

U Americi se trenutačno odvija arhetipska sapunica koja i te kako ima veze s našim životima na brdovitom Balkanu, utjecaj SAD-a je golem. Iako je u pitanju globalni div kojemu i te kako smeta jačanje Rusije i Kine uz stvaranje multipolarnog svijeta, div koji je ranjen BRICS-om, gubitkom rata u Siriji, div koji krvari zbog stabiliziranja Rusije i Putinove vladavine, div koji ne može smisliti ekonomsku i političku ulogu Irana na Bliskom istoku, divovi lutkari iz sjene moraju učiniti sve što je u njihovoj moći, da bi u Ovalnom uredu sjedio “njihov čovjek”, kako bi nastavili burgijati po svijetu bez smetnji. S Trumpom to ne ide, “pospani” Joe je jedina opcija.

O ovome ne izvješćuju naši mediji, sami zaključite zašto je to tako.

Da, Staljin je zaista bio u pravu, uopće nisu važni glasovi Amerikanaca, važno je tko broji njihove glasove i tko te iste prezentira javnosti. Čak i ako kojim čudom Trump ostane u Ovalnom uredu, Amerika će doživjeti sudbinu goru od najgore “obojane revolucije”. Bojimo se da SAD-u nema spasa, no pitanje je jedino: hoće li u procesu destabilizacije, Amerika za sobom povući cijeli svijet?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.