Pod povećalom MW-a

Bill Gates je najveći privatni vlasnik obradive zemlje u SAD-u

Autor: Ljubica Šaran

Prema izvješću znamenitog Forbesa početkom 2021. godine Bill Gates je oficijelno postao najveći privatni vlasnik obradive zemlje u SAD-u s kupovinom od preko 242.000 hektara u 18 saveznih država SAD-a iako se običnim “kmetovima” stalno trubi kako je budućnost u velikom resetu i deprivatizaciji vlasništva. Ta informacija ima smisla jer je Gates još prije osam godina zaključio – sljedeći korak i najvažniji prioritet u mome radu je – revolucioniranje poljoprivrede, a pravila koja se naturaju kmetovima su u biti dijametralno suprotna od onoga što čine superbogatuni.

Striček Bill – što će vam tolika obradiva zemlja?

Sott je početkom godine prenio vijest kako je jedna trećina malih biznisa u SAD-u u nemogućnosti pokrivanja najosnovnijih troškova poput – najamnine poslovnog prostora te da im prijeti zatvaranje ako se kovid mjere nastave, a hoće jer je to Biden jasno dao do znanja. Dok raja jede nokte, jer više nema što, dotle bogati postaju sve bogatiji, u svakom mogućem smislu.

No vratimo se na Billov apetit za obradivom zemljom u SAD-u.

Paul Joseph Watson je najbolje komentirao Gatesov najnoviji poduhvat:

Feudalizam se gromoglasno vraća u ime napretka. Dok tehnokrati govore Amerikancima kako je budućnost bez privatnog vlasništva, dotle Bill Gates i drugi milijarderi na veliko kupuju goleme količine poljoprivrednog zemljišta.

Forbes je prvi pisao o Gatesovom planu “revolucioniranja poljoprivredne proizvodnje“, te na koncu objavio i područja koja je prigrabio Gates kroz zakladu koja nosi njegovo i ime njegove žene.

Po Forbesovom izvješću Daily Mail je napravio preciznu kartu sa zemljištem u posjedu Gatesovih.

Najprije je kupio obradive površine u saveznim državama Washington i Florida, nakon toga uslijedile su goleme kupovine u: Luizijani, Arkanzasu, Nebraski i Arizoni. Danas se u vlasništvu Gatesovih nalazi sveukupno 268.984 hektara zemljišta, od toga na obradivo zemljište spada 242.000 hektara dok je ostatak prekriven dubokim šumama, jezerima i izvorima pitke vode koji su navedeni kao “rekreacijska područja”.

Forbes svoje izvješće temelji na The Land Report-u, oficijelnom žurnalu američkih zemljoposjednika koji izlazi u sklopu djelovanja Instituta Land Relators.

Gates kupuje zemlju zadnjih 25 godina, no najveći dio je kupljen uz pomoć Gatesovog Cascade Investmenta tako da javnost dugo godina nije imala pojma što se događa jer se Gatesovo ime nigdje nije spominjalo tijekom transfera vlasništva nad zemljištem.

Forbes priznaje kako nije sigurno čemu sve služe ta silna zemljišta u Gatesovom vlasništvu, te hoće li Gates odlučiti proizvoditi hranu na takvom zemljištu ili će se posvetiti očuvanju okoliša.

Business Insider, je objavio kako je Gates dijelove kupljenog zemljišta, poput 25.000 hektara blizu Phoenixa u Arizoni, namijenio za stvaranje ultra modernih stambenih predgrađa sa 80.000 kuća, 4.000 hektara namijenjenih za raznorazne škole, te 3.400 hektara za otvorene rekreacijske prostore.

Gates je u svoj “pametni grad” samo tijekom 2017. uložio 80 milijuna dolara, a izgradnja još uvijek traje, te je za sada nepoznata cijela suma koju je Gates uložio u taj projekt.

Pogled s terase Gatesove “vile na plaži” u Kaliforniji.

Interesantno je kako je Gates, unatoč straha zbog globalnog zatopljenja i naglog rasta razine mora, prošle godine kupio golemu vilu na samoj obali u Kaliforniji, a prije toga je s obitelji živio na samom sjeverozapadu SAD-a u saveznoj državi Washington. Slično je napravio i bivši američki predsjednik Barack Obama koji je bio jedna od najvećih zagovornika globalnog zatopljenja, i još uvijek je, i koji je prenosio svoju veliku zabrinutost prijetnjom rasta razine mora, a koji je unatoč svemu kupio golemo imanje s kućom na obali Martha’s Winyarda.

S obzirom da smo već cenzurirani i blokirani na Facebooku ne moramo “pisati” kroz rukavice.

Jedan do glavnih pokazatelja ponerizacije društva su dupla mjerila, dupli standardi i sve veći jaz između bogatih i siromašnih. Bill Gates je samo jedan od primjera krajnje ponerizacije, a njegova aktivnost se kroz MSM medije uporno proziva filantropskom i humanitarnom.

Nema ništa filantropski ni humanitarno u gomilanju obradive zemlje u rukama jednog jedinog čovjeka.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

America’s Biggest Owner Of Farmland Is Now Bill Gates

Bill Gates buying up huge amount of farmland while ‘Great Reset’ tells Americans future is no private property

Covid lockdowns leave one third of US small businesses (& almost HALF minority-owned businesses) unable to pay rent

Bill Gates’ Next Target: Revolutionize Farming

Bill Gates owns 242,000 acres of farmland, making him America’s biggest private-farmland owner, according to a new report

Hay big spender! Farmer Bill is now the biggest owner of agricultural land in the US – billionaire Gates buys up 242,000 acres across 18 states

Bill Gates wants to build a futuristic community in Arizona