Pod povećalom MW-a

Ja sam vakcinisan, a ti? – nova “moda” kod susjeda

Autor: Anamarija Vukojević

Jedna od boljki normalnog čovjeka je da uvijek misli “ma neće”, “ma neće valjda”. Ma neće nam valjda nametnuti maske i naplaćivati kazne za nenošenje istih. Ma neće nam valjda nametnuti cjepivo. Ma nisu oni baš takvi. Ima ih i dobrih. Ma ti sve gledaš crno. Nije svijet baš toliko loš! Kad ono…

Susjedi su se zaletjeli.

Takvom jednom čovjeku treba čitav jedan život svakodnevnih udaraca bičem da bi počeo razmišljati kako je ipak moguće da su oni baš takvi. Beskrupulozni, bezosjećajni, hladni i bešćutni. I to više nisu promjene od nekoliko godina, mjeseci ili dana. Svakog novog dana pred našim očima razotkrivaju se psihopatske smicalice koje nam doslovno rasturaju mozak. Od čega normalan čovjek lako može poludjeti, jer čaša se puni, a strategije kako preživjeti u ovom psihopatskom svijetu je malo.

Na dan 22. siječnja 2021. godine, N1 je objavio vijest kako je:

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović primila je danas, na Beogradskom sajmu, kinesku vakcinu protiv koronavirusa i navela da je do sada u Srbiji vakcinisano 85.000 građana.

I u tome nema ničega spornog, svakodnevno svjedočimo cijepljenju političara u medijima kao da se radi o nekakvom performansu. Jeste li ikada prije vidjeli da se medijske ličnosti cijepe javno pred svima? Kakva vremena!

Još luđa stvar je da je ta ista ministrica Obradović okačila bedž na reveru na kojem piše “Ja sam vakcinisan, a ti?” Ispod natpisa je srpska zastava.

Fotografija predstavlja židovski par u getu u Budimpešti 1944. godine. Na kaputima su im ušivene žute zvijezde. U travnju 1944. godine deklaracijom je određeno da svi židovi u Mađarskoj nose žute zvijezde kako bi ih se razlikovalo od nesemita.
— Image by © Yevgeny Khaldei/CORBIS

Ovu vijest je objavio i blog 02! a ispod kratke objave nalaze se komentari koji su zanimljivi jer pokazuju stanje društva.

Jeste li za to da dobijete privremenu tetovažu ili narukvicu koju ne možete skinuti?
Čovjek bi mogao pomisliti da se radi o botu a ne o čovjeku koji je napisao ovaj komentar.

A onda jedan komentar koji je sumirao sve u jednoj rečenici:

Ostatak komentara možete pročitati na ovoj stranici.

Znate što se radi s označenima? Ako ste zaboravili povijesnu lekciju iz Drugog svjetskog rata možda ćete imati priliku, kad se sve uzme u obzir, doživjeti to u sadašnjem životu.

Na kraju, pogledajte video u kojem policajac u Australiji davi ženu jer ne nosi masku.

“Jesi li ti vakcinisan?”

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Ministarka Obradović: Napravljeni bedževi “Ja sam vakcinisan, a ti”

Obradović primila kinesku vakcinu, ponela bedž „Ja sam vakcinisan, a ti“

Obradović primila kinesku vakcinu, ponela bedž „Ja sam vakcinisan, a ti“