PRIZMA DRUŠTVA

Tinejdžer FBI-ju cinkao oca prosvjednika za novac i uređenje auta

Autor: Anamarija Vukojević

Netom prije inauguracije novog američkog predsjednika, Joe Bidena, mediji su objavili kako je izvršen napad na Kapitol. Cijela priča je pomalo smiješna jer ispada da je par tisuća primitivnih i dobro naoružanih seljačina upalo u jednu od politički i kulturalno najvažnijih zgrada u Americi. Odjednom je sinulo vladajućima da bi inauguraciju trebalo zaštititi vojskom i ogradama, iako je Biden prema naraciji medija osvojio znatno veći broj glasova od Trumpa. Među sudionicima napada na Kapitol našao se i otac tinejdžera kojeg je tinejdžer isti dan prijavio vlastima da je sudjelovao u napadu te si time priskrbio novac za studij.

Kada se otac Jackson Reffita vratio u obiteljsku kuću u Wylieu u državi Teksas uputio mu je naredbu da drži jezik za zubima. Međutim, Jackson je svog oca Guya već prije toga prijavio, otkrivajući agentima da misli da njegov otac planira “nešto veliko” tijekom potvrđivanja rezultata izbora u glavnom gradu. Nakon “pobune”, Guy Reffitt je identificiran na video snimkama s Kapitola, pronađen je u Teksasu i uhićen.

Guy Reffitt optužen je za ometanje pravde i svjestan ulazak u čuvanu vladinu zgradu iako on sam tvrdi da u Kapitol nikada nije niti ušao. Tada je tinejdžer Jackson napustio svoju obitelj i postao slavna osoba. Zbog cinkanja i prijave vlastitog oca vlastima dobio je intervjue na CNN-u, Fox-u kao i članak u New York Timesu.

Navodno potaknut od svojih pristaša, pokrenuo je crowfunding kampanju za prikupljanje novca i nakon što je nekoliko puta povisio granicu donacija, za manje od tri dana dobio je nešto manje od 87.000 dolara (visina se danih donacija promijenila, trenutno iznosi 14.987 dolara dnevno). Iznos je uplatio za svoju školarinu, popravio je automobil te kupio stomatološko osiguranje. Promislimo li malo o svemu, u pitanju je poprilično promišljen potez tinejdžera koji je u kratkom razdoblju cinkao oca vlastima, napustio svoju obitelj i time stekao popularnost.

Donacije za cinkanje vlastitog oca.

No, čini se da Jackson nije jedino dijete koje je cinkalo člana najuže obitelji vlastima. Jedna 18-godišnjakinja je prijavila tetu i ujaka nakon što ih je vidjela na fotografiji snimljenoj na Kapitolu. Druga je prekinula veze s ocem i prijavila ga policiji kada ga je vidjela u neredima. Obje djevojke su se predstavile s hvalospjevima u medijima te su zbog toga privukle pohvale liberala i negativne reakcije konzervativaca.

Ovakve stvari su se događale za vrijeme Staljina u Rusiji, za vrijeme Hitlera u Njemačkoj i za vrijeme Maoa u Kini. I takve stvari nikada nisu ispale dobro već su završile sa ubojstvom desetaka milijuna ljudi i zatvaranjem na stotine milijuna ljudi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:
Turn snitch and get rich: Texas teen gives his own dad in to the FBI, pays his way through college

‘Jurišanje na Kapitol’: Američko paljenje Reichstaga?

Rasvjetljavanje događaja o upadu u zgradu američkog Kongresa

Iskorištavanje nereda u Kapitolu kako bi se Trump uništio do kraja

Escobar: 11. rujan bio je uvod. 6. siječanj je Sveti gral

QAnon: FBI-ijeva psihološka operacija?

Svi putevi vode do Moskve? Pušta se stara melodija usred izvještaja da FBI istražuje je li bilo strane pomoći neredima u Washingtonu

Urušavanje plemenite laži o demokraciji