Pod povećalom MW-a

Kako ubrzati Windowse 10 u par klikova – jednostavno rješenje

Autor: Ljubica Šaran

Ako ste zaglavili s Windowsima i nemate živaca ni energije prijeći na Linux ili stvoriti dvojni sustav na vašem računalu, a Gatesova muljaža vam diže sve kose na glavi, tada imamo fantastično i jednostavno rješenje koje će uvelike ubrzati vaš OS i smanjiti zadiranje u vašu privatnost.

Jesu li vam Windowsi spori? Imamo rješenje za vas koje će uzeti par minuta vašeg vremena.

Microsoftovi uraci trenutačno drže gotovo 80% tržišta operativnih sustava za osobna računala. To je golemi udio kojeg je Bill Gates i te kako znao monetizirati. S vremenom su se Windowsi pretvorili u glomazne, trome i bezobrazne proizvode koji bez imalo pardona njuškaju po svemu što činite na računalu. Opravdanje je kao i kod većine stvari danas – navodna briga za vašu sigurnost, što je naravno čisti marketing, da ne kažemo laž.

Windowsi 10 prednjače u mrcvarenju vaše privatnosti i računalnih resursa, a što je najgore pati i vaša internetska veza, jer Gatesovi radnici vole kratke uzde globalne klijentele.

Srećom rješenja ima, i za ubrzavanje Windowsa 10 pro ili takozvani Windows debloating će vam trebati nepunih pet minuta posla u par klikova.

Riješit ćete se pozadinskog djelovanja nepotrebnih aplikacija, nametanja restarta i stalnog ažuriranja Windowsa preko drugih osobnih računala, također ćete spriječiti da se druga osobna računala ažuriraju preko vašeg PC-ja (da, to Windows stalno radi), maknuti ćete se od bezvezne i glomazne Cortane koja je tu samo zato da bi vas špijunirala (da, to Microsoft stalno radi), onemogućiti ćete sve osim sigurnosnog ažuriranja i petljanja Microsoftovih aplikacija u vašu kameru i mikrofon (drugim riječima slušanja i gledanja svega što napravite).

Evo videa s detaljnim instrukcijama, sve vam je objašnjeno korak po korak.

Uživajte.

Savršeno rješenje ako ste zaglavili s Windowsima 10 Pro.

Posebna zahvala Chris Titusu za alat koji vrijedi imati.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.