Pod povećalom MW-a

Kako smo kažnjeni na You Tubu – bez cenzure se danas ne može

Autor: Ljubica Šaran

S Matrixom smo puno toga naučili, no najvažnije je kako je dijeljenje informacija koje ne odgovaraju medijskom oligopolu i njihovim vlasnicima u sjeni, siguran put ka blokiranju, brisanju, shadowbanningu i cenzuri. Toga smo najviše postali svjesni na Fejsu i YT-u.

Cenzura je postala nova normala.

Godinama objavljujemo članke i video uratke na najpopularnijim društvenim mrežama i na You Tubu. O tome kakva je situacija na društvenim mrežama više nemamo što govoriti, mislimo da su čitatelji svjesni situacije koja se godinama pogoršava. S druge strane, cenzura na YT nas je uhvatila poprilično nespremne jer nam je rečeno kako smo prekršili navodna autorska prava originalnih stvaratelja iako su brojni drugi vlogeri prenijeli potpuno isti materijal bez ikakvih reperkusija.

Ljubazno objašnjenje koje nema smisla.

YT kanal Matrix Worlda je u potpunosti blokiran nakon tri takva prekršaja, a OK PC je dobio prvi “žuti karton” jučer uz gornje objašnjenje. Da je kanal Matrix Worlda blokiran to nam je sasvim jasno jer nam je glavna tema bloga i kanala bila ponerizacija društva i poguban učinak vladajuće psihopatije. No, OK PC se bavi testiranjem računalnih komponenti, igara i u zadnje vrijeme – najpopularnijih TV serija. Pa ipak, nismo mogli šutjeti jer je psihopatija dočepala i teme o kojima govorimo na OK PC kanalu.

Ovo nam je bio prvi video kojeg nismo smjeli objaviti jer smo kritizirali cancel kulturu. Odakle nam pravo braniti samosvjesne i neovisne žene koje izražavaju svoje mišljenje.

Smatramo da smo tu nagazili na “bombu” cenzora jer smo prvo kritizirali cancel kulturu koja je zbog konzervativnih političkih stavova izbacila glumicu Ginu Carano iz Mandaloriana.

Jaki, osjećajni i pametni muškarci danas nisu u modi. Odakle nam pravo braniti samosvjesne i pravične muškarce?

Druga “greška u koracima” je najvjerojatnije bila recenzija Witchera u kojoj smo objasnili kako muškarci trenutačno nisu u modi, osim ako se ne raspravlja o toksičnoj muževnosti kroz stanovišta ekstremnog feminizma.

Treća “greška u koracima” je što smo Google stavili pod “mikroskop” te smo na jednom mjestu objavili sve njegove repove i “skelete iz ormara”. Takvo što se ne smije dozvoliti jer je Google vlasnik You Tuba i samo se s aktivnim računom na Gmailu možete prijaviti na isti.

Prvi žuti karton od YT-a jer ne podnosimo cancel kulturu, jer nemamo ništa protiv snažnih žena i muškaraca i jer mislimo da je psihopatija uništila sve pa čak i industriju zabave.

Kao šlag na tortu naših “grešaka u koracima” u očiju cenzora je bila recenzija serije o Picardu iz Star Treka. Slavni kapetan Picard nam je bio jedan od najdražih likova kultnih Zvjezdanih staza. Očekivali smo ga s velikom radošću, na koncu smo shvatili kako su se tresla brda, a rodio se miš. Picard je stari onemoćali admiral u mirovini koji priželjkuje svoju smrt, pobjegao je od društva, od flote, dezertirao je od svojih obaveza i otuđio se od prijatelja. Federacija je uništena tajnim službama i podzemljem, Ricker i Diana Troy su pobjegli na izoliranu planetu, Seven of Nine je pobjegla od Federacije te levitira na rubu zakona, pije kao smuk i muškarci je više ne interesiraju. Sve što nam je bilo toliko drago u Zvjezdanim stazama je nestalo, sve se pretvorilo u pakao nalik na ovaj naš današnji.

Nakon što nam je upućena poruka, originalna recenzija Picarda je maknuta s YT kanala, a mi smo bili prisiljeni napraviti novu uz objašnjenje gledateljima zašto se to dogodilo.

Naravno cenzura nas neće spriječiti u djelovanju, jasno je da se s takvom situacijom teško nositi no nećemo je podmetati pod tepih. Zapravo nastavit ćemo s dijeljenjem informacija sve dok budemo u mogućnosti.

Za YT Kanal Matrix Worlda je već prekasno i tu ne možemo napraviti ništa, no pozivamo sve čitatelje da podrže naš bratski kanal jer nastavljamo s raskrinkavanjem ponerogeneze.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.