Pod povećalom MW-a

Biološki muškarac pobjednik ženskog natjecanja ljepote u Nevadi

Autor: Ljubica Šaran

Kataluna Enriquez – biološki muškarac je postao prvi pobjednik ženskog natjecanja ljepote i to Miss Silver State u Nevadi koja je glavna stanica prije državnog natjecanja za Miss USA.

Muškarac postao “najljepša” žena.

Do sada su pravila za nastupanje transseksualaca bila jasna i jednostavna, svi muškarci koji se identificiraju kao žene su morali donijeti potvrdu od liječnika da su prošli kroz tranziciju promjene spola kako bi mogli sudjelovati u ženskim natjecanjima slobode. Kataluna Enriquez je imala/o sreće jer kad organizatorima Miss Silver State USA natjecanja nije mogao dostaviti odgovarajuću dokumentaciju jer fizičku tranziciju još uvijek nije obavio, primili su ga na natjecanje no dali su mu posebnu sobu bez cimerke.

Enriques još uvijek mora paziti koju odjeću nosi kako ne bi prikazao svoje muške atribute.

Ovo natjecanje se organizira pod pokroviteljstvom organizacije Miss Universe, te se pobjeda Enriquesa smatra presedanom koji će otvoriti vrata drugim transseksualcima koji su još uvijek biološki muškarci, no žele pobjedu u nečemu što je glorificiralo ljepotu i ženstvenost slabijeg spola.

Muško, žensko, tko bi ga znao, glavno je što želiš biti i to je to, koga briga za biologiju, anatomiju, tranziciju, hormone, sve je u “ljepoti”.

Kritičari smatraju kako su organizatori prevršili mjeru jer Kataluna Enriquez još uvijek ima sve odlike muškarca bez obzira na implantate grudi te da to nije pošteno jer jedino Enriquezova riječ kako se osjeća kao žena mu je omogućila sudjelovanje i na koncu pobjedu u istome.

Sam/a Kataluna Enriquez smatra da je ovo:

“Pobjeda ženstvenosti i raznolikosti te pobjeda da budeš ono što zaista jesi.”

Što zapravo zvuči poprilično licemjerno jer ako je Enriques još uvijek muškarac, dakle to što jeste tada na natjecanju ženske ljepote i ženstvenosti nema što činiti.

Nemamo riječi.

No vremena su takva da svatko ima pravo na osobne iluzije i te iluzije montirati i prodavati drugima poput magle. Dovoljno je da se sjetimo što se dogodilo sa ženskim sportom u kojima muškarci koji se osjećaju kao žene lome ženama lubanje te se proglašavaju “najhrabrijim sportašicama u povijesti” poput Fallon Fox.

Veseli Enriques u društvu žena na natjecanju ženske ljepote.

Enriques je primljen na natjecanje nakon što je tvrdio da je transeksualac koji se ne želi identificirati, no da se osjeća poput žene jer voli sve što ženstveno i lijepo. Na takav način je privukao pobornike transpopularizma koji je sve glasniji i bogatiji u pomodnim i inim središtima “kulture” u SAD-u. Sam Enriques je ustvrdio kako će postati glas i amabasador svih transseksualca koji se još uvijek bore za svoja prava.

Angela Ponce – prva transseksualna osoba koja je pobijedila na natjecanju ljepote za žene u Španjolskoj te je dobila titulu Miss Španjolske.

S druge strane poznato je kako organizatori ženskih natjecanja ljepote sve više muku muče sa zahtjevima bioloških muškaraca za natjecanje u istima, te se nose sa negativnim kritikama kada ih odbijaju uz tvrdnje da je riječ o otvorenom kršenju ljudskih prava te da se trebaju ugledati na Španjolce koji su još 2018. proglasili transseksualca Angelu Ponce za Miss Španjolske, te kojoj je titula Miss Universe pobjegla za dlaku.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Izvori:

Biological male wins female beauty pageant in Nevada

A Man is the Winner: Trans Contestant Wins Women’s Beauty Pageant

Biological male who identifies as transgender wins Miss Silver State beauty pageant for women

Video: Biological Male Wins Female Beauty Pageant In Nevada