Pod povećalom MW-a

Što se događa s ljudima?

Autor: Ljubica Šaran

Svjedoci smo; propadanja društva uz strelovito bogaćenje super-bogatuna i osiromašenje ostatka populacije, dekadencije koja opravdava najgnjusnije zločine, sve vulgarnije zabave koja glorificira sve osim čovječnosti i male obične ljude koji sve teže koriste vlastiti mozak i racionalne centre uz pokazatelje kako neki postaju nalik zombiranim radilicama kojima glava nalikuje ukrasu čak i pri sasvim jednostavnim radnjama poput kupnje i transporta goriva za automobile.

Što se događa s ljudima?

Tijekom nestašice goriva na području Sjedinjenih Američkih Država zbog navodnog hackiranja najvećeg naftovoda, Amerikaci su pohrlili u maničnu kupovinu nafte i benzina, stvarajući kilometarske redove na lokalnim benzinskim postajama. Mentalitet krda se najbolje može vidjeti u stresnim situacijama, no pojedini primjeri su pokazali kako bi kod određenih osoba klinička ispitivanja bila prijeko potrebna.

Prije godinu dana SAD je imala nestašicu toaletnog papira, a nedavno i nestašicu goriva.

Počet ćemo s najstarijim primjerom koji je na You Tubu objavljen 2019. godine no najbolje reprezentira sve ono o čemu smo do sada pisali. U pitanju je neimenovana dana koje je bez ikakvog razmišljanja i trenutka oklijevanja nalila gorivo u plastičnu vrećicu.

Čini se da ovo nije usamljen slučaj.

Nakon nakon što je nalila željenu količinu dotična dama je ustanovila kako joj vrećica curi, pa je iskoristila još jednu i sve to lijepo zavezala, a potom je cijeli teret stavila u prtljažnik automobila.

Možda je u pitanju nedostatak kisika u mozgu?

Da je riječ samo o jednoj ženi, po internetu bi se redali vicevi o crnki koja ne zna ništa o gorivu, no stvar je postala interesantna kada su se počeli objavljivati snimke s muškarcima u najboljim godinama koji čine istu stvar, zapravo još goru. U ovom primjeru vidimo tipa koji mrtav hladan naliva gorivo u vrećicu koja curi, da bi na kraju “osigurao” prijevoz s postavljanjem šuplje vrećice u šuplju košaricu. Nismo mogli, a da se ne zapitamo – je li problem u nedostatku kisika u mozgu s obzirom da nesretnik nosi “brnjicu”.

Koje je njegovo opravdanje.

Nemojte misliti da se s brnjicama sve može opravdati, naime snimka iz 2020. godine pokazuje kako mladić pokušava naliti gorivo u Teslu model 3 koji je – električni automobil. Nakon bezuspješnog pokušaja nalaženja “rezervoara” mladić je malo ‘googlao’ na internetu koji ga je “vratio u stvarnost” uz popriličan šok.

Gdje je čep?

U gornjem primjeru – stereotip za serije neumjesnih šala, no zapamtite ova nesretnica nije jedina bez obzira što je dotični uradak snimljen 2019. godine.

Vlasti su Amerima poručile – ne nalijevajte gorivo u plastične vrećice.

Primjeri koje smo predstavili bi se mogli nazvati rijetkima i definitivno nalikuju na tragikomične iznimke, no nedavno je Američki potrošački odbor javno upozorio državljane SAD-a da ne kupuju gorivo ako ga namjeravaju transportirati na neprimjeren način, a poglavito u plastičnim vrećicama.

Vrhunac ljudske nesvjesnosti i nemara?

Možda će neki smatrati kako Amerikanci nisu reprezentativan uzorak, no mi zapravo smatramo da su odličan pokaz ljudske nesvjesnosti i neznanja jer ostatku svijeta žele biti primjer. Naravno, mi nismo klinički psiholozi niti možemo sa sigurnošću objasniti kako djeluje mozak ljudi koji su toliko nemarni da nalijevaju gorivo u otvorene kante, bajice, plastične boce i vrećice. Činjenica je da su ovi slučajevi stvarni, da se morala umiješati vlast kako bi se smanjila opasnost i da ne znamo kako će sve to završiti, jer ako smo već došli do ovog stupnja “zatupljenosti” ništa nas kao vrstu ne sprječava da se srozamo još niže.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.