Pod povećalom MW-a

Gdje smo nestali?

Autori: urednici Matrix Worlda

Čitatelji koji nas prate zadnje desetljeće su zasigurno primijetili kako smo prorijedili objave autorskih članaka u zadnje vrijeme, a od početka lipnja uopće ne objavljujemo. Cenzori koji nas svako malo blokiraju na Fejsu zasigurno misle kako su nas se konačno riješili te da se mogu prebaciti na naše kolege koji još uvijek pružaju otpor. Cenzore moramo razočarati, jer odustali nismo i uskoro se vraćamo.

Zašto više ne objavljujemo, nismo valjda kapitulirali pred cenzorskim bremenom? Ne, nismo i uskoro se vraćamo. PS: Pogled na središnje uredništvo MW bloga.

Od osnutka bloga davne 2011. godine do danas smo objavili preko 4.000 autorskih članaka, a na našem blogu je do današnjeg dana volontiralo preko 50 ljudi. Zahtjeva za istraživanja i prijevode još uvijek ima “puna kuća” (preko deset tisuća komada) i iako želimo pomoći svima to je nemoguće, pa bukvalno biramo najbrojnije prijedloge koji nisu obrađeni na našim prostorima.

Do sada smo imali politiku objavljivati po jedan članak svaki dan ili svaka dva dana, no vremena su se promijenila, naime zbog srozavanja kupovne moći točnije povećanja troškova života zbog pandemije trebamo raditi sve dulje kako bismo prehranili obitelji i zbog toga ne možemo uredno objavljivati članke. Ne lamentiramo, samo objašnjavamo situaciju kako biste znali gdje smo. Sretni smo dok možemo raditi i zaraditi pa taman i s brnjicom na nosu.

MW održavamo našim vlastitim novcem, vremenom i energijom, a svo troje je postala poprilično tražena roba koje ima sve manje.

Ne znamo do kada će trajati sezona na otocima i do kada ćemo raditi duple poslove, no čim ona prestane i vratimo se u normalan režim, vraćamo se i s radom na blogu. Pretpostavljamo da se nećemo družiti do sredine rujna, a možda i do početka listopada.

Do tada vam želimo puno sreće i najvažnije od svega duševnog mira i dobroga zdravlja.

Do čitanja, vaši urednici Matrix Worlda.