Pod povećalom MW-a

Prazne police s hranom u Walmartu, američkom ekvivalentu Konzuma

Autor: Ljubica Šaran

Fortune je 2020. godine objavio kako je Walmart najveća svjetska tvrtka prema godišnjem ostvarenju prihoda od 548 milijardi dolara. Unatoč globalnoj slavi, ovaj američki trgovac ima sve više problema s nabavom prehrambenih proizvoda, a police s osnovnim živežnim namirnicama su uglavnom prazne ili potpuno prazne. Interesantno je navesti kako se takvo što nije dogodilo čak ni za vrijeme velike svjetske gospodarske krize tijekom 2008. godine.

je li ovo slučajnost ili neizbježna budućnost.

Fotografije koje vam prezentiramo su snimljene u gradiću Covingtonu u saveznoj državi Louisiani 12.09.2021., a potom su objavljene na društvenoj mreži MeWe koju vam od srca preporučamo.

Voljeli bismo vjerovati kako je ovo samo obična slučajnost, no na sve strane imamo nestašice od GPU i CPU čipova do robe široke proizvodnje. Najbolji je primjer globalna stagnacija proizvodnje automobila zbog nedostatka spomenutih čipova, a u nekim slučajevima proizvodnja je gotovo u potpunosti stala. Pa ipak nestašicu osnovnih prehrambenih proizvoda su stručnjaci predvidjeli još početkom ove godine, a predviđanja za budućnost su još gora.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.