ŽIVOTNO HAKIRANJE

Kako na staroj tipkovnici dodati medijske tipke bez po muke

Autor: Ljubica Šaran

Tipkovnice nam služe kako bismo uz pomoć njih komunicirali s našim računalima. Neke tipkovnice dolaze s brojnim luksuznim dodacima od kotačića za pojačavanje i smanjenje glasnoće na računalu pa do tipki za pokretanje i zaustavljanje reprodukcije filmova i glazbe. Na žalost, nemamo svi novca kako bismo kupili skupe tipkovnice, no srećom po nas otkrili smo jednostavno rješenje za remapiranje tipki na tipkovnici za koje vam je potrebno par klikova.

Puno puta smo se pitali kako dodati medijske tipke na tipkovnice koje dolaze bez pratećih programa. Neke tipkovnice dolaze čak i s pogrešno mapiranim osnovnim tipkama, poput Redragon Dragonborn koji umjesto tipke “Escape” ima tildu, dok je sam “Escape” tek sekundarna funkcija.

S obzirom da se danas bez računala ne može, a novca za kupovinu luksuznih inačica tipkovnica ima samo u snovima, prionuli smo na posao pronalaska besplatnog rješenja, a rješenje smo našli u obliku fantastičnog besplatnog programčića pod nazivom SharpKeys. On će na području remapiranja tipki na tipkovnicama učiniti isto što i glomazni Razer Synapse, s jednom razlikom, SharpKeys radi na svim tipkovnicama i zapravo mijenja Windows registry u dijelu koji upravlja s funkcijama tipkovnice.

Jednom kada ste napravili željene promjene program možete izbrisati, a želite li vratiti postavke na staro to možete s jednim klikom u samom programu.

U sljedećem videu vas vodimo kroz cijeli proces. Nadamo se da će uz pomoć ovog malog tjutoriala mnoge otpisane tipkovnice zadovoljiti svoje vlasnike.

Jednostavno rješenje bez po muke.