SVEMIR KROZ TELESKOP

Asteroid 2021 UA1 nas je promašio za 3000 kilometara – luda sreća

Autor: Ljubica Šaran

Znanstvenici su se poprilično iznenadili pojavom asteroida 2021 UA1 koji nam je planeti prišao iz pravca Sunca te ga teleskopi na planeti i u njenom direktnom svemirskom okružju nisu mogli detektirati. Po tko zna koji put – imali smo ludu sreću jer nas je asteroid promašio za samo 3.000 kilometara.

Taman uoči Noći vještica.

Novootkriveni asteroid nas je preletio na 0,02 LD (udaljenosti Zemlje od Mjeseca) što ga čini trećim najbližim preletom u zadnjih 12 mjeseci. Na prva dva mjesta se nalazi asteroid 2021 VT4 koji nas je promašio za dlaku 13.11.2020. za samo 374 kilometra i 2020 QG koji nas je promašio 16.08.2021. za 2946 kilometara.

Broj prolaza asteroida koji su nas prošli na udaljenosti manjoj od 1LD 2018. godine.

Ako mislite da je na “nebu” sve u redu moramo vas razočarati, naime godinama pratimo trend povećanja svemirskih lutalica koji upadaju sve češće u unutrašnji dio solarnog sustava. Od početka godine znanstvenici su otkrili 110 novih asteroida koji imaju orbitu unutar 1LD, drugim riječima koji će nas proći na udaljenosti manjoj od udaljenosti Zemlje od Mjeseca.

Broj prolaza asteroida koji su nas prošli na udaljenosti manjoj od 1LD 2019. godine.

2021 UA1 je uočen od strane tima u zvjezdarnici Catalina Sky Survey u Arizoni 25.10.2021. kada nam je asteroid bio najbliži planeti, točnije kada je preletio Antartiku. Ovaj svemirski lutalica pripada većem asteroidnom jatu pod nazivom Aten grupa koja se sastoji od asteroida dijametra između 1,2 i 2,6 metara.

Broj prolaza asteroida koji su nas prošli na udaljenosti manjoj od 1LD 2020. godine.

Kako bismo vam objasnili koliko je ovo bio blizak promašaj moramo navesti sljedeće, asteroid 2021 UA1 je prošao između orbite ISS-a međunarodne svemirske postaje i komunikacijskih satelita koji orbitiraju oko planete.

Broj prolaza asteroida koji su nas prošli na udaljenosti manjoj od 1LD 2021. godine.

Pogledate li četiri gornja godišnja grafikona s prikazima učestalosti preleta asteroida na udaljenosti manjoj od udaljenosti Zemlje od Mjeseca, jasno je kako se broj asteroida konstantno povećava, od ispod 10 mjesečnih prolaza 2018. do iznad 15 mjesečnih prolaza 2021.

Knjiga koju vam preporučamo – od srca.

Sigurno se pitate zašto je to tako, odgovor je da se neposredno svemirsko okružje mijenja zajedno s promjenama na Suncu koje se sprema na novi “duboki san“. Sa smanjenjem solarne aktivnosti smanjuje se zaštitni omotač oko Sunca, a u skladu s tim i zaštitni omotač oko planete Zemlje. Te nevjerojatno važne električne procese u našem ionako električnom univezumu je odlično objasnio Pierre Lescaudron s Laurom Knight-Jadczyk u knjizi pod nazivom Zemaljske promjene i ljudsko-kozmička veza u kojoj iznosi zbog čega imamo povećanu aktivnost kometa u zadnje vrijeme, te vrlo važnu stvar a to je razlika između kometa i asteroida te uzemljenje Sunca s kojima shvaćamo koliko su električni procesi važni za ovo što danas imamo prilike iskusiti i za ono što nam se tek sprema u budućnosti.

Ne, nije nam namjera strašiti čitatelje uoči Noći vještica, no voljeli bismo da se ovome aktualnom problemu da zasluženi značaj istraživačke zajednice te da javnost bude adekvatno informirana. S obzirom da živimo u krajnje poneriziranom društvu u kojem glavnu riječ imaju psihopati svih boja i oblika, jasno nam je da od pravovremene informiranosti javnosti i otvorenog istraživanja znanstvene zajednice – neće biti ništa. Mi ništa nismo naučili od naše kolektivne krvave povijesti i cikličkih društvenih događanja – točnije uspona i padova civilizacija koje su same sebi došle glave zbog već spomenutog parazitizma psihopatije, a priroda je zemaljskim promjenama samo reflektirala ono što se događa u društvu. Pri tome moramo napomenuti, kako udari kometa, asteroida i eksplozije svemirskih objekata u planetarnoj atmosferi također spadaju pod “zemaljske promjene” jer se mijenja neposredno planetarno svemirsko okružje u skladu s “energijom” na planeti.

Još jedna fantastična knjiga vrijedna čitanja – Comets and the Horns of Moses.

Želite li više saznati o ovoj temi, molimo vas da pročitate knjigu Comets and the Horns of Moses (The Secret History of the World Book 2) autorice Laure Knight-Jadczyk.

Asteroid 2021 UA je samo pokazatelj promjena koje slijede, a uzimajući u obzir sve što smo rekli, znanje – na najneobičnije moguće načine štiti – zbog toga nam se važne informacije toliko uskraćuju i cenzuriraju.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.