Pod povećalom MW-a

Prodavanje magle kmetovima

Autor: Ljubica Šaran

Prije par dana se svjetska elita slila u Škotsku kako bi pokrenula globalni rat protiv “klimatskih promjena” upućujući kmetovima jasne poruke: “prestanite koristiti vlastitu krntiju na četiri kotača i zamijenite je javnim prijevozom jer uzrokujete globalno zatopljenje”, a sve to dok su se guzonje razletile s više od 400 privatnih mlaznih zrakoplova. Naravno, mainstream mediji su kao i sve priležnice “raširile noge” i “bacile se na leđa” – pardon, bacili su se na posao kako bi nama običnim kmetovima što više natrljali nos jer pobogu – kmetovi su za sve krivi, to znamo od 2019.

Ne baš “sveto” trojstvo prodavača magle bez kojih se danas ne može.

Dok se mi razmišljamo hoćemo li napuniti pola rezervoara goriva za auto ili ćemo djetetu kupiti nove cipele i čarape, dotle predsjednica EU komisije, žena opasnih nauma i kriminalnog dosjea – Ursula von der Leyen (koja demokratski nije izabrana na najvišu poziciju unije, već su je izabrali zakulisni guzovani), je letjela sa zrakoplovom da bi prešla udaljenost od pišljivih 50 kilometara jer joj se nije dalo vozikati autom.

Koga briga za klimatske promjene?

Jeff Bezos, Bill Gates, već spomenuta EU letačica, pa čak i članovi prinčevske obitelji iz Monaka, su naravno doletjeli svojim opakim zrakoplovima u Glasgow kako bi palamudili o zloj sudbini klime koju su uzrokovali kmetovi koji su se pak previše nakotili, previše izdišu CO2 i previše kakaju po planeti.

Svi oni s barem dva zdrava neurona u mozgu bi se mogli zapitati – zašto se bogata elita ne pridržava pravila koje nama žele nametnuti? Zašto oni mogu “letat tamo vamo” u mlažnjacima koji stvaraju u sat vremena više CO2 nego li mi u cijeloj godini?

Prije odgovora na pitanje mali podsjetnik – Independent tvrdi kako je auto stopiranje najbolji način prijevoza kako bi se smanjo CO2 footprint, stoga guzonjama preporučamo isto.

A sad konačno odgovor koji je krajnje jednostavan – pravila i ograničenja ne važe za guzonje!

Ako to niste u stanju zapamtiti, molimo vas da se ne mučite s ostatkom članka.

“Tko to tamo peva”? Izoliran i sam u krajnjem lijevom kutu oficijelne zajedničke fotografije iz Glasgowa je Joe Biden navodno – najvažniji diplomatski predstavnik SAD-a i njen trenutačni predsjednik.

Ako malo bolje pogledate oficijelnu fotografiju konferencije u Rimu, prethodnice škotskog COP26 skupa na najvišoj razini, primijetit ćete kako je “pospani Joe” na samom lijevom kraju slike. Naravno, da mene predstavlja dementna osoba koja ne zna sastavit jednu normalnu rečenicu, i ja bih ga postavila na marginu – da me ne sramoti.

Tko to tamo peva – drugi dio.

Eh da, Joe Biden je nepresušan izvor zabave za sve kmetove, koji se pitaju – koga vraga taj djedica radi u Bijeloj kući i drži prst na crvenom gumbu nuklearnog arsenala?

I ovdje je odgovor krajnje jednostavan – Joe je savršen za “posao koji obavlja” jer mu je pamet kratka, a empatije nema. Guzonje i aparatčiki svih boja i oblika se vjerojatno mole – čemu god se mole, da Joe proživi puno godina, da mu demencija bude još gora i da dovijeka ostane “za kormilom najveće svjetske demokracije”.

A sad ćemo s guzonja prijeći na neke prdonje, jer prdeži također doprinose povećanju CO2 u atmosferi.

Moramo, trebamo i hoćemo – siže Charlesovog govora.

Jedan meni posebno “drag” prdonja je vječni prestolonasljednik princ Charles kojeg bi svaka babetina poželjela za zeta u alternativnom bajkovitom univerzumu. No, s obzirom da mi ne živimo u bajkovitom univerzumu već na Zemlji koja zbog svakakvih prdonja i guzonja nalikuje paklu, pokušat ću sažeti Charlesovu poruku u nekoliko riječi, a one su:

“Mi (guzonje) moramo, trebamo i hoćemo smanjenje CO2 jer se kmetova previše nakotilo.”

Eh, da Fuckografko i Facebucko će me i onako dočekat na ovome članku, jer je parafraziranje guzonja, kritika prdonja i doticanje njihove cenzorske nesvetosti veliki no-no u svijetu u kojemu kmetovima ne raste trava. Upozoreni ste, čitate li kritike feudalnoj menadžerskoj turbo-guzovanskoj eliti postajete teoretičar zavjera.

A sada idemo dalje s prdonjom posebnog ranga jer što bi članak o kritici društvu bio bez stričeka Billa.

Striček Bill proizvodi puno CO2.

Znate što, uopće više neću prenositi poruke dotičnog stričeka koji je umislio kako je najveći virolog, pedijatar i epidemiolog današnjice, već ću napomenuti kako je njegov govor na YT dočekan s posebnim “oduševljenjem” u redovima kmetova. Molim pogledajte lajkove i unlike oznake, te obavezno pročitajte komentare.

Jao, sve sami teoretičari zavjera – sramotno kako YT takvo što dozvoljava, odakle pravo kmetovima kritizirat njegovu “svetost”. Pa naravno, isječak je prenio Russia Today još jedan “neprijatelj” – guzonja i prdonja. Definitivno treba lajkat RT i nastavit ga pratiti s punom pažnjom da mi ne promakne ni jedna “teorija zavjere” i “lažna vijest” koju će Fuckografko raskrinkati u sekundi, dok ste rekli “Soros je Gretin financijer.”

Gledanje i slušanje elite me je pretvorilo u poprilično ciničnu osobu, gotovo se osjećam kao Rudanica, u stvari druge mi nema. Ponerizacija društva, s psihopatima na najvažnijim društvenim funkcijama koji stalno prodaju maglu ljudima koji sve teže spajaju kraj s krajem otvara nekoliko mogućnosti.

Da progledaš i ne poludiš ili da oslijepiš i definitivno poludiš.

Nedavna Time naslovnica – ništa bez Gretice.

No dobro, ako još uvijek niste poludjeli, ne možemo završiti ovaj članak bez mladih, jer na mladima svijet ostaje. Meni je, kao i vama, posebno draga Greta Thunberg. Ona mi je jednako “draga” kao i striček Bill, a još su mi draži, oni koji stoje iza Gretice.

Možete si zabiti vašu klimatsku krizu u zadnjicu.

Greta je u Škotskoj zapjevala, ne nisam cinična, to su činjenice. Čak što više, njena pjesma je tako prikladna za kraj ovoga članka, a sastoji se iz samo jedne ponavljajuće kitice koja glasi:

“Možete si zabiti vašu klimatsku krizu u zadnjicu.”

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.