Pod povećalom MW-a

Moderna izgubila 140 milijardi dolara vrijednosti nakon što je uprava počela prodavati vlastite dionice

Autor: Ljubica Šaran

U poneriziranim sustavima s kojima upravljaju psihopati, degradacija, kaos i propast su prirodne završnice, a “muzikanti će svirati zadane pjesmice sve dok se Titanic ne potopi”. Stoga, uopće ne čudi što se događa zadnjih mjeseci na tržištu dionica. Facebook je u samo jedan dan izgubio 237 milijardi dolara vrijednosti, dok je Moderna, jedan od najpoznatijih proizvođača cjepiva protiv Covid-19 izgubio 140 milijardi dolara.

Štakori prvi bježe s broda koji tone.

Stara narodna mudrost tvrdi kako štakori prvi bježe s broda koji tone, a jedan od farmako divova koji je na pandemiji zaradio basnoslovnu količinu novca – Moderna, je upao u vlastitu rupu pohlepe koju je kopao godinama. Naime, 11.02.2022. četiri člana Moderninog upravnog odbroa, uključujući i predsjednika upravnog odbora milijardera Stéphane Bancela, su na brzu ruku prodali 23.281 dionica kako bi se spasili s “broda koji tone”. 14.02.2022. je uslijedila prirodna reakcija burzi na tu “rasprodaju” te je Moderna postala “vruć” krumpir kojeg se svi žele otarasiti. Podsjećamo čitatelje kako je propast počela prije godinu dana kada su znanstvene studije pokazale da su Modernina cjepiva neefikasna u obrani od Covid-19 iako su se po mainstream medijima pjevali hvalospjevi o njihovoj čudotvornosti.

Sve se plaća, sve se vraća, pa tako i lažljivost i bahatost jednog od najpoznatijih proizvođača cjepiva protiv Covid-19.

Zbog toga je ova farmaceutska tvrtka izgubila 70% vrijednosti dionica od objava studija, a samo tijekom crnoga ponedjeljka Moderna NASDAQ: MRNA vrijednosni papiri su izgubili na vrijednosti vrtoglavih 13%, dok je vrijednost istih u zadnjih mjesec pala za 30%. Trend gubitka vrijednosti se nastavio i dalje s dnevnom stopom gubitka vrijednosti od oko 0,68% i po analizama stručnjaka ne zna se kada će stati s padom.

Naši stručnjaci bi trebali biti upoznati s najnovijim znanstvenim istraživanjima, a ne se voditi za zastarljelim podacima jer su u pitanju ljudski životi i zdravlje populacije.

Da stvar bude bolje Pfizer – neprikosnovena “perjanica” farmako mafije oligopola je isti dan izgubio 2% vrijednosti, nakon što je Američki centar za kontrolu bolesti (CDC) objavio studiju u kojoj se pokazuje kako su korona boosteri već nakon četvrtog mjeseca korištenja izgubili značajnu dozu zaštite, a pandemija definitivno kopni zbog “imuniteta krda”.

Zadnji čavao u lijesu korona ludila je sve žešća rasprava o tome kako smo globalno preboljeli koronu te da se ne može očekivati da će cjepiva protiv Covid-19 imati kakvu relevantnost u budućnosti.

Kako god bilo, očekuje nas interesantno vrijeme na burzama, a kad god se dogodi kakav veliki potres na tržištu dionica, ne plaćaju najbogatiji, već obični ljudi koji pogreške psihopatskih bogatuna plaćaju u vidu hiperinflacije, gubitka vrijednosti plaća, povećanja rata kredita i kamata na kredite, te gubitka i ono malo sloboda što imamo jer bogatuni se sve više boje osiromašenih masa stoga se od njih moraju zaštititi drakonskim mjerama uz gaslighting navodnog čuvanja našeg zdravlja i naše sigurnosti.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.