Pod povećalom MW-a

Ljubav i mržnja u doba “agresije”

Autor: Ljubica Šaran

Do prije deset dana mainstream mediji i milijuni osiromašenih, preumorenih i obezglavljenih pratitelja diljem planete su jedino na umu imali koronu i kako je preživjeti, no tada je Putin “napao Ukrajinu” te je korona postala “lanjski snijeg”, a jedna histerija je zamijenila drugu, kao što je histerija za jodom zamijenila histeriju za toaletnim papirom i maskama.

Što je istina?

Dok čitate ove riječi, na području Ukrajine se vodi krvavi sukob. Zapadnjački mediji, bogatuni i političari se iz petnih žila trude objasniti kako je u pitanju ruska agresija na neovisnu državu koja ničim nije isprovocirala takvu crnu sudbinu. Ti isti nam također poručuju, na sve moguće načine kako je Vladimir Vladimirovič Putin današnja personalizacija Hitlera, Staljina i Atile biča božjega jer ubija djecu, siluje žene po Ukrajini i uništava sve što mu se nađe na putu.

Kada čovjek ne razmišlja vlastitom glavom, netko drugi će razmišljati za njega.

Zapadnjački političari i bogatuni su časni ljudi, oni nas nikada ne bi lagali, zar ne?

Oni nas nikada prije nisu lagali, zar ne?

Oni se brinu o našem zdravlju, o našem dobrostanju, o našem visokom standardu, o našim ljudskim slobodama i ljudskim pravima, zar ne?

Oni su sveci među ljudima i nikada ništa ne bi napravili što jednom svecu ne nalikuje, zar ne?

Uz takve bogatune, medije i političare – ništa nam više ne treba. Ne trebaju nam vanjski neprijatelji, ne trebaju nam mikroskopske prijetnje, ne trebaju nam zemaljske katastrofe, ne trebaju nam ekološke kataklizme, s njima imamo sve.

Ajmo sada malo na “ljutog neprijatelja”.

Korona više nije glavna vijest, gdje li je nestala?

S druge strane imamo Vladimira Vladimiroviča Putina, za kojega neki tvrde da je poludio i da nas vodi u propast Trećega svjetskoga rata. Ne znam ništa o njegovom mentalnom zdravlju, no znam kako je Rusija izgledala prije njegove vladavine – to je bila osiromašena zemlja bačena na koljena u kojoj je sve bilo uništeno, a ono što nije bilo uništeno su za male novce pokupovali tajkuni. Putin je ograničio utjecaj tajkuna i utjecaj SAD-a i Europe, te je pametnim političkim i gospodarskim mjerama od propale Rusije napravio stabilnu državu s jakom vojskom i respektabilnom diplomacijom. Putin je, unatoč tvrdnjama njegovih protivnika, pokazivao i još uvijek pokazuje zavidnu razinu stabilne racionalizacije te otvorene ljubavi prema vlastitoj zemlji i odgovornosti da svim Rusima i Ruskinjama omogući bolji i stabilniji život.

Putina prozivaju kako je konzervativac koji šuruje s Crkvom te da omalovažava ljudska prava. Naravno, ovakve prozivke dolaze najviše iz Zapadnjačkog woke tabora. Rusija, Kina, Indija i mnoge druge zemlje van Sjeverne Amerike i Europe imaju potpuno drugačije ukorijenjene vrijednosti i prioritete od onoga što se godinama medijski i politički promovira na Zapadu.

Za razliku od situacije u Rusiji, koja polako ali sigurno ide naprijed, ne znam ni jednog jedinog političara na Zapadu koji se može pohvaliti takvim gospodarskim i političkim uspjesima u zadnja dva desetljeća.

To su, na žalost mnogih zapadnjačkih političara činjenice koje je lako provjeriti.

A sada malo o ruskim stavovima glede Ukrajine.

Vodstvo Ruske Federacije tvrdi kako su Zapadnjaci i “imperiji zla” učinili sve što su mogli da bi prisilili Rusiju na vojni obračun s teško naoružanim ukrajinskim nacistima, te da zapadnjački mediji odbijaju izvještavati o genocidu nad ruskom manjinom u istočnoj Ukrajini koji se događa od 2014. kada je organizirana Majdanska revolucija pod pokroviteljstvom SAD-a kako bi se svrglo legalno izabrano pro-rusko vodstvo i postavila marionetska vlast, te da su SAD i njeni sateliti pregazili ugovor s vlastima u Moskvi kako se NATO neće širiti na Istok.

Jedan je “prijatelj i mogući saveznik”, drugi je “personifikacija Hitlera”, znate li tko je tko?

Mnogi smatraju kako je gornji pasus čista laž i ruska propaganda, no ja nisam ovdje da bih vas uvjeravala u išta, na svakom ljudskom biću s dva zdrava neurona između ušiju je da bi koristio taj potencijal. Kao i sa svime, ako mozak ne koristite, on će propadati. Neki smatraju da je razmišljanje, istraživanje i provjera informacija nepotreban posao, meni se čini da su takvi lijeni i ako ne razmišljaju vlastitom glavom, da će umjesto njih razmišljati netko drugi.

NATO je obrambeni savez, on se nikada ne bi širio na države nekadašnjeg Varšavskog pakta da bi napakostio Rusiji i eventualno je izazvao na – sukob. Ops, čekaj malo….,…

Zapadnjačke demokracije nisu Sjeverna Koreja, u nas je dozvoljeno razmišljati vlastitom glavom, provjeravati informacije i bez problema dijeliti iste na društvenim mrežama, u nas nema verbalnog delikta, nema cenzora na društvenim mrežama, ne gase se web stranice ruskih medija niti se zabranjuje sudjelovanje ruskim sportistima, mačkama i ljepoticama na natjecanjima. Zapadnjaci su oduvijek bili napredni, miroljubivi i nikome nikada nisu stali na put. Zapadnjaci nikoga nisu ubijali za naftu, nikoga nisu iskorijenjivali za zlato i srebro, nikada nisu ljude prodavali u roblje, nikada nisu otimali zemlju i resurse ljudskim bićima druge vjere, nevjere, boje kože i uvjerenja. Zapad je kraljevstvo nebesko na planeti Zemlji, raj nad rajevima. Kome se ne sviđa nek ide u Sjevernu Koreju ili nek se vrati u Jugoslaviju, ako može.

Širiš laži pa se sam cenzuriraš, a cenzor te pohvali. Kakva je to demokracija? Je li ovo dolazi iz Rusije? Ne, već iz Hrvatske.

U nekom paralelnom univerzumu, stvari su doista takve no ne sada ovdje i u nas. Mi se nalazimo gdje se nalazimo a cenzori svih boja i oblika su tu gdje jesu, kao i njihovi skriveni i razotkriveni sponzori jer MI obična raja ne znamo misliti svojom glavom i ako slučajno mislimo, tada postajemo teoretičari zavjera.

Što reći, osim, hajmo mi malo na istočnog saveznika, prijatelja i žrtvu ruskog “manijakalnog napada”.

Kako je nastala Ukrajina?

Ukrajina je država nastala uglavnom carskim poklonima, Staljinovim i Lenjinovim uredbama, sovjetskim makinacijama i nejasnim htijenjima Hruščova. Ukrajina je bila multietnička dvojezična država u kojoj je ruski bio drugi oficijelni jezik s kojim se koristila gotovo polovica stanovništva. Vrijeme nakon Majdana je promijenilo sve, a tenzije među “nekadašnjom braćom” su se pretvorile u otvorene sukobe u kojima su najviše platili takozvani separatisti u Donjecku i Lugansku jer su smatrali kako će se krvava povijest ponoviti. I ponovila se.

Zabava neprimjerena za djecu, ali je “primjerena” za vođu prijateljske i napadnute države.

Trenutačni ukrajinski lider prikazuje svu tragikomediju koju trpi ova nesretna zemlja, riječ je o komičaru koji je TV gledatelje “zabavljao” sviranjem klavira – sa spolovilom, sviranjem gitare bez krpice na sebi, te provokativnim plesovima u štiklicama.

Zar u Ukrajini ima neo-nacista?

Sjetimo li se fantastične 40-godišnje studije o psihopatiji i propadanju društva koju su vodili najpoznatiji psiholozi i psihijatri s “one strane željezne zavjese” na čelu s Poljakom Andrew M. Lobaczewskim, pod naslovom Politička ponerologija – znanstvena studija o podrijetlu zla među ljudima, jasno nam je kako društva koju vode psihopati “uživaju” u degutantnoj zabavi koja je izgubila svaki moralni kompas.

U čijem je interesu osnovan bataljun Azov i slične tvorevine?

Mogla bih pisati o bataljunu Azov, političkim razlikama među Ukrajincima i Rusima na području same Ukrajine, ulju koje se godinama dolivalo na vatru od strane Amerike i Europe, beskrajnim medijskim igrama, tragedijama na terenu, sustavnog propadanja i pljačkanja same Ukrajine, ukrajinskim tajkunima koji su se prebacili u SAD, te pretvaranja Ukrajine u običnu krpenu lutku koja pokazuje zube Rusiji i koja traži nuklearni arsenal kakvog je imala tijekom SSSR-a samo zato da bi od Rusije dobila reakciju kakvu sada imamo priliku vidjeti, mogla bih pisati na dugo i na široko kako su Ukrajinke i Ukrajinci iskorišteni na najgori mogući način, a nakon toga ostavljani na cjedilu od same Amerike, no neću jer bi se ovaj članak pretvorio u knjigu.

Zašto su Ameri napravili sve te silne bio laboratorije po Ukrajini?

Europa i njeni lideri su Ukrajini od Majdana obećavali sve i svašta, a Ukrajina je jedino dobila pranje zapadnjačkog novca, sumanuto naoružavanje, američke bio-laboratorije i zlatnu mrkvu koja se Ukrajincima mahala pred nosom u vidu obećanja – primit ćemo vas u NATO i Europsku uniju.

Toliko o pomoći iz EU i SAD.

Na prvo zveckanje oružjem, Ameri i EU su podvili rep, a osim mahanja ukrajinskim zastavicama i medijskom histerijom, Ukrajina je ostala na cjedilu. Žao mi je Ukrajine i njenoga naroda jer od obećanja nisu dobili ništa, osim činjenice da će se SAD i njeni sateliti boriti do zadnjeg Ukrajinca kako bi navodno Moskvu pribili u kut?

Houston imamo problem. Orao je pobrkao lončiće.

Američki predsjednik Joe Biden o Ukrajini i njenim mukama toliko puno misli, da je Ukrajinu zamijenio s Iranom – tradicionalnim američkim neprijateljem. Uz ovakve “prijatelje” Ukrajini nisu potrebni neprijatelji.

Zli i pokvareni Iran, pogledajte koliko je svoje granice postavio blizu američkih vojnih baza. Ista stvar je i s Rusijom.

A sada malo o sankcijama.

Ja sam obično ljudsko biće koje treba teško raditi kako bi moglo relativno normalno živjeti i uredno plaćati svoje obaveze. Moje blagostanje ovisi o sigurnosti društva i relativno stabilnim cijenama hrane i energenata. Rusija je najveći svjetski proizvođač žitarica i suncokretovog ulja te najveći proizvođač umjetnog gnojiva. Ukrajina je drugi najveći svjetski proizvođač žitarica. Rusija je jedan od najvećih proizvođača nafte, zemnoga plina, aluminija i rijetkih minerala koji se koriste u gotovo svoj modernoj elektronici. Amerikanci čak nemaju ni vlastite raketne sustave kako bi slali satelite u svemir i kako bi zadovoljavali potrebe na Međunarodnoj svemirskoj stanici, sve su to radili preko ruskih raketodroma i opreme.

Trebam li dalje o našoj zapadnjačkoj tehnološkoj dominaciji i gospodarskoj samodostatnosti?

Koga će oslabiti sankcije koje je SAD i EU postavila protiv Rusije?

Sankcije koje je Amerika i EU namijenila Rusiji će najviše pogoditi mene i sve ostale obične ljude, a nastradat će i naše gospodarstvo, poljoprivreda i svekolika industrija jer mi bez Rusije ne možemo, ali Rusi bez nas mogu.

Ako nemamo umjetnog gnojiva nemamo dovoljno hrane za ljude i stoku, ako nemamo dovoljno žita nema kruha, ako nemamo dovoljno nafte i plina nemamo električne energije, nemamo mogućnosti transporta, nemamo za grijanje, sve staje.

Rusija može sasvim lijepo živjeti od prodaje energenata Kini i Indiji, ove dvije zemlje imaju zajednički dvije milijarde i osamsto milijuna stanovnika i beskonačne potrebe za svim što im Rusija može ponuditi.

Koliko je zemalja napala Rusija od kraja Drugog svjetskog rata, a koliko Sjedinjene Američke Države?

LPG plin koji Amerika proizvodi nije dostatan niti za američke unutrašnje potrebe, osim toga preskup je da bi bio isplativ. To smo već iskusili na vlastitoj koži, a najteže nas tek čeka.

Naravno, nemojte misliti da će Amerima cvjetati ruže, koliko su trenutačno u panici najbolje možemo vidjeti s najavama brzog rješavanja nuklearne krize s Iranom i kupovinom iranske nafte, jer sve staje onoga trenutka kad nestane nafte na Zapadu i kad se naftom prestaje trgovati u dolarima. Zapamtimo početkom 70-tih prošloga vijeka, dolar je izgubio pokriće u srebru te je postao novčanica čiju vrijednost određuje zamjena s barelom nafte i odnos vrijednosti ove dvije stavke.

Nakon što je Rusija izbačena iz bankarskog SWIFT-a, Ruska Federacija i Kina će trgovati u lokalnim valutama, točnije jenu i rublji uz vlastiti bankarski sustav transfera novca, a s obzirom da su Rusi zabranili trgovanje u dolaru, funti i euru, Indija će biti prisiljena koristiti svoju ili rusku valutu za isto.

Gdje je kraj zapadnjačkom licemjerju?

Ako to još uvijek niste shvatili, preko tri milijarde ljudi neće koristiti dolar za trgovinu energentima i rijetkim mineralima, a to će se i te kako odraziti na dolar, o čemu smo na dugo i na široko pisali još prije tri godine. Dodamo li ovoj trojci još brojne afričke zemlje koje su se u zadnjih desetak godina sprijateljile s Rusijom ili Kinom te sve one nesretnice koje su se zamjerile Amerima od Kube do Venezuele, ne moramo vam opisivati što će se dogoditi i koliko će nas to koštati zdravlja, živaca i života.

Nisam ljubitelj oružja, ratova i gubitaka ljudskih života, ne opravdavam agresije, napade fizičke ili psihičke prirode i duboku polarizaciju društva. Nemam nikakvog doticaja s Rusijom i njenim vodstvom, apolitična sam i nikada nisam bila ni u jednoj stranci, no vjerovanje u laži i propagandu smatram jednako opasnom i poražavajućom kao i najgori vojni sukob jer svugdje su žrtve obični ljudi.

Voljela bih da mogu reći kako nas čekaju bolji dani, kako imam nade u bolju budućnost, ali bojim se da nas čekaju teška vremena svakakvih izazova, te da će nam uskoro postati jasno koliko smo zavedeni i koliko nas se lagalo.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.