Pod povećalom MW-a

Zašto je Europa osuđena na propast?

Autor: Ljubica Šaran

Prošle godine sam pisala o Klausu Schwabu i njegovoj opsesiji s “velikim resetom” i izgradnji novoga društva u kojemu će ljudske radilice životariti u strogo kontroliranom društvu s kojim će upravljati menadžerska psihopatska bratija dok će političari služiti kao propagandno i prisilno tijelo (po potrebi) tog zloćudnog mutanta novoga svjetskoga poretka u kojemu neće biti tragova multipolarnosti i ne daj bože slobodi mišljenja, slobodi kretanja i slobodi izražavanja. Iako Svjetski gospodarski forum djeluje iz Švicarske, glavnina super-bogatuna menadžerske elite je smještena u Sjedinjenim Američkim Državama. Da bi se ostvario novi svjetski poredak kroz veliki reset potrebno je uništiti bilo kakav gospodarski i politički otpor. Da bi se postigao takav cilj treba uništiti tri moguća centra otpora, Rusiju, Kinu i Europu. Rusijom i Kinom ću se pozabaviti u sljedećim člancima, a tema današnjeg članka je Europa i njena skora propast.

Jedna slika objašnjava više od tisuću riječi – a u ovoj slici vidimo što bi želio striček Klaus i njegova menadžerska bratija. Prvi dio njihova plana se ostvaruje.

Europska Unija je napravljena na takav način da se čini kao demokratska i neovisna tvorevina u skladu s voljom svojih građana no ona to nije. Članovi Europske komisije nisu demokratski izabrani kao ni predsjednik ili predsjednica iste. Te “ljude”, namjerno sam stavila navodnike na ljude, izabiru elitni tabori koji uporišta imaju u novcu, moći, kontroli i propagandi.

Iako je maska s lica Ursule van der Leyen odavno pala, ona je još uvijek sijedi na najpoželjnijoj fotelji EU.

Trenutačna predsjednica EU komisije Ursula von der Leyen je tipični aparatčik mračnih nakana i još mračnijih veza kojoj ni na kraj pameti nije naše-vaše dobrostanje. Njena politička karijera je puna strahovitih manipulacija, muljaža i odbijanja suradnje s istražnim tijelima, no nitko joj ne može ništa jer je zaštićena poput ličkog medvjeda i savršeno obavlja zadatke psihopata iz sjene.

Ursula von der Leyen je došla u pozornost javnosti nakon što je pokrenuta istraga protiv njenog namještanja ugovora teškog stotine milijuna eura za proizvođača oružja Heckler & Koch in Erklärungsnot. Njemački parlament je pokrenuo istragu sredinom 2018., a von der Leyen se teretila za sukob interesa i namještanje ugovora dok je bila ministrica obrane u vladi kancelarke Angele Merkel. 2019. se otkrilo kako je dotična dama obrisala podatke sa svoga mobitela kako bi spriječila istražitelje u obavljanju dužnosti, naravno na telefonu su bili dokazi koji bi joj eventualno došli glave.

Pa ipak, najgori skandal se dogodio kada se otkrilo da je von der Leyen dogovarala kupovinu Pfizer cjepiva protiv korone van natječaja, a sve preko SMS-a na telefonu. Čini se da je to njen modus operandi i da uopće ne mari na zakone i pravne obveze o nabavi medicinskog materijala za građane EU. Iako su istražitelji zahtijevali da im Ursula preda telefon s porukama u kojima je dogovorila posao težak desetke milijardi eura, ona to nije učinila uz objašnjenje kako tekstualne poruke ne podliježu istragama viših dužnosnika EU.

Ovaj kratki podsjetnik služi kako biste mogli shvatiti koji su to “ljudi” koji nam kroje kolektivnu sudbinu unutar zajedničke europske države.

Upravo zbog takvih igrača, lakeja, službenika, aparatčika i sličnih će EU propasti.

Prije nego li se bacimo na samu bit ovoga članka, morat ću napomenuti da je pandemija poslužila kao generalna proba, točnije proba naših kolektivnih psiholoških nedostataka i eventualne snage. Sustav kontrole je provjeravao koliko nas daleko može gurnuti u totalitarizam koliko daleko može otići su jasnim i glasnim kršenjem ustavom zagarantiranih prava i s koliko će se eventualno buntovnika morati nositi i na koji način.

Europa je na umoru, a znate li tko je za to kriv?

Pandemija je bila fantastično uspješan eksperiment u rukama psihopatske elite, koji su relativno bezopasan virus pretvorili u zamku za milijarde ljudi. Veliki reset je de facto krenuo s pandemijom, a rezultati su prezadužene države, potonulo svjetsko gospodarstvo, uz cementiranje mentaliteta krda.

Kao što sam već napisala, većina superbogatuna upravlja svjetskom trakavicom moći iz Sjedinjenih Država. Politika te države sve više poprima značajke običnoga virusa, točnije pokazuje kako je u poneriziranosti daleko ispred ostatka svijeta. Ponerizirana je svaka država koja svoje društvo prekraja po psihopatskim načelima. Povijesno gledajući, kad god je neka civlizacija ogrezla u psihopatiju, laž, licemjerje, ubojstva, ratove, kršenja osnovnih ljudskih načela, kad god je razlika između bogatih i siromašnih prešla granicu samoodrživosti, kad god se elita neke civilizacije počela ponašati poput parazita, kad god su se ti “paraziti” namnožili u broju koje određeno društvo više nije moglo izdržati – tada je ta civilizacija propala i nestala s lica planete. Najbolji primjer je propast Zapadnog Rimskog Carstva, a nakon nekoliko vijekova i propast Bizanta ili Istočnog Rimskog Carstva.

Znate li kako stvari stoje?

Unatoč činjenici da Sjedinjene Američke Države propadaju od početka 90-tih godina prošloga vijeka, “američki san” odavno zaudara, a kralj američke moći – petro dolar je u ozbiljnoj banani od 2018. Da, dolar oteže papke, u pravom smislu te riječi jer Kina, Indija, Rusija i duboki jug znaju da vezivanje za dolar kao glavnu zamjensku valutu, znači i potpuni gospodarski kolonijalizam, jer stričeki u Washingtonu u jednoj jedinoj sekundi mogu odlučiti zamrznuti, zaplijeniti i prisvojiti sve dolarske rezerve neke države koja im je stala na put i koja se ne slaže s velikim resetom i “izgradnjom boljega sutra”. Dovoljno je da se sjetimo kako je Libija težila za izbacivanjem dolara iz monetarne formule te stvaranjem pan-afričke valute poduprte zlatom i naftom, znamo kako je Libija završila zbog toga, Iran je drugi primjer, naime Iran je želio izbaciti dolar iz vlastite trgovine naftom, znamo kako je to završilo. Venezuela je imala isti plan, znamo kako je to završilo. Sirija je htjela napraviti pan-levantski trgovački savez koji će surađivati s Rusijom i Kinom putem novog puta svile, a dolar se trebao izbaciti iz formule korištenjem lokalnih valuta uz direktnu razmjenu robe. Znamo kako je to završilo i koliko je SAD podupirao glavosjeke, silovatelje, pedofile, ubojice i teroriste svih boja i oblika kako bi raskomadao tu nesretnu državu pod motom kako podržava slobodarske “umjerene pobunjenike” i njihove glumce “bijele kacige”. No, srećom uplela se Rusija i dodatno izolirala utjecaj Murice na Bliski istok.

Pogledamo li malo bolje, sraz Ukrajine i Rusije je sraz zapadnjačkog woke ludila s konzervativnim Istokom i Jugom.

Rusija već godinama kupuje goleme količine zlata kako bi rublju poduprla zlatom i kako bi dolar izbacila iz formule trgovanja vlastitim zemnim bogatstvima, u znak odmazde Rusiji su prije početka pandemije okrpljene užasavajuće sankcije. A rasplet svega toga je još gori i još krvaviji. Iako ću se Ukrajinom i Rusijom podrobno pozabaviti u sljedećim člancima, moramo shvatiti kako je Ukrajina pokrenula samu propast EU i ona se više ne može zaustaviti.

Sigurno se pitate zašto?

Tko tu koga zeza.

Odgovor je u tome da je Njemačka odustala od Sjevernog toka 2 i jeftinog Ruskog plina nakon prijetnji Washingtona. Od ruskog plina ovisi 60% EU gospodarstva. Odustali smo i od umjetnog gnojiva koje uglavnom kupujemo od Rusije, odustali smo i od žitarica i sojinog ulja koje uglavnom kupujemo od Rusije, odustali smo i od rijetkih minerala čiji je najveći proizvođač upravo Rusija, a koji su obavezni dio najmodernijih tehnologija, zelenih tehnologija i napredne medicine. Odustali smo i od jeftine nafte koja nam je dolazila iz Rusije, a sve pod pritiskom “velikog brata” preko bare. EU je zbog aparatčika poput Ursulice u nemogućnosti misliti svojom glavom, ako slučajno EU i pokuša napraviti nešto mimo volje velikog brata, aktivira se NATO – koji nikada nije bio obrambeni savez već ekonomska peta kolona u kojoj vlada, znate već tko.

Tko drugome jamu kopa.

Zadnji čavao u lijesu raspadajuće EU su zabile sankcije Rusiji koje su EU aparatčiki svih boja i oblika objeručke prihvatili, zapamtimo nikada se u povijesti ljudskoga roda nekoj državi nisu nabile takve sankcije. Takve sankcije nisu se upražnjavale niti Hitlerovoj Njemačkoj tijekom Drugog svjetskog rata. Europa je sama sebe uništila kada je bez ikakvih prigovora prihvatila naredbe ujaka Sama. Europa ne može bez Rusije jer je europsko gospodarstvo zasnovano na sirovinama koji nam dolaze iz Azije i Afrike. Europa nema rijetkih metala i minerala, Europa je preskupa za uzgoj žitarica, Europi je neisplativo proizvoditi poluproizvode, Europa se odrekla vlastitih ležišta ugljena zbog zelene energije, Europi je preskupo iskorištavati vlastita ležišta nafte i plina, Europa je nespremna zasukati rukave i živjeti na vlastitom radu. Europska industrija i mentalni sklop vladajućih su odavno postali sljubljeni s poneriziranim američkim interesima i zbog toga će propasti. Ukrajina je samo omogućila domino efekt. Ujak Sam se zasigurno raduje jer oslabljena EU znači kolonijalni status gotovo milijardu ljudi koji su do jučer predstavljali ozbiljnu gospodarsku konkurenciju, a dodatne kolonije će na neko vrijeme odložiti propast samih Sjedinjenih Američkih Država. Onoga trena kada EU u potpunosti kolabira, kada njeno gospodarstvo propadne u ludilo hiperinflacije, kada Europom bude vladala glad i boleštine, SAD će se prirodno urušiti jer više neće imati nikoga za mužnju životne energije.

Pogledamo li pažljivo što se događa u EU vidjet ćemo da su mnoge zemlje uvele ograničenja kupovine na ulje, toaletni papir i slične potrepštine, da cijene hrane i energenata sve više divljaju, da su police u marketima sve više prazne. Njemačka već sada poziva na spuštanje temperature grijanja s 22 stupnja Celzija na 15 jer nije u stanju osigurati zakonski minimum. A sve uz moto – udaramo sankcije Rusiji, nitko nije rekao da će biti zabavno. Nizozemska je išla korak dalje i uz proizvode na policama marketa ostavlja mini propagande letke na kojima piše:

Začepi usta – slava Ukrajini.

Pitam se koliko će se guzonja pridržavati svega toga, od kupanja u hladnoj vodi, do smanjivanja grijanja i naravno gladovanja kako bi se navodno naudilo Rusiji.

Vlada Borisa Johnsona je najbolji pokazatelj koliko su licemjerni današnji političari.

Mislim da se bogata elita i lakeji toga neće pridržavati, dovoljno je da se sjetimo kako su članovi britanske vlade partijali bez imalo pardona dok su građane držali zatočene u njihovim domovima pune dvije godine. Brzi zaključak o pandemiji bi bio, ako je korona zaista bila tako opasna koliko tvrde, tada se političari ne bi približili jedni drugima ni za živu glavu, a kamo li partijali na sve strane, održavali skupove, konferencije i slično.

No vratimo se mi na propast Europe. Proljeće je, golema polja u Panoniji, Francuskoj, Španjolskoj, Belgiji i Nizozemskoj bi se trebala već sada zasijati. No koliko ih je stvarno zasijano i kolika će biti cijena tih uroda na jesen? Mogu vam reći dvije stvari, usjeva će biti manje, a cijena priroda će biti puno, puno veća. Zapravo, pravo lice i naličje propasti EU će nam se u lavini sasuti u lice s početkom jeseni. Kraj ove godine će pokazati kako propaganda više ne pomaže, kad Europa počne osjećati strahovite negativne učinke političke nesposobnosti i ekonomskog kraha, tada će već biti kasno da se išta spriječi i zaliječi.

Netko bi mogao pomisliti kako političari sigurno neće pilati granu na kojoj sjede. Oni vole svoj visoki standard, svoje povlastice, besplatne stanove, kreditne kartice za reprezentacije, plaćena putovanja. Oni sigurno ne žele da te njihove države propadnu i da im nestane lijep i lagodan život.

Objašnjenje današnje politike.

Naravno da je to sasvim logičko poimanje, nitko s dva zdrava neurona između ušiju i imalo razumnog razmišljanja ne bi pilio granu na kojoj sjedi, nitko pod sobom ne bi kupao jamu. Pa ipak, moramo napomenuti kako su naši vladajući odavno oprostili od razuma i logike. Da su imalo razumni s Rusijom bi i dalje trgovali jer bi bili svjesni da bez nje i njenih prirodnih resursa ne mogu. Da imaju imalo svjesnosti ne bi se zabijali Washingtonu u dupe, već bi počeli razmišljati svojom glavom o vlastitim interesima. Da imaju imalo empatije ne bi im palo na pamet iscrpljivati vlastite države, gospodarstva i građane za slijepe američke psihopatske interese. Europski političari su kopirali ponerizaciju iz Washingtona, oni ne znaju ništa drugo već činiti ono što svi virusi, svi paraziti čine, zaraziti što veći broj tijela, povećavati se u broju, iskorijenjivati zdrave stanice iz tijela i na koncu otjerati to isto tijelo u propadanje i smrt.

Europa je osuđena na propast dok god s nama vladaju oni koji samo nalikuju na ljude, dok su po prirodi pravi pravcati predatori bez trunke empatije i žali.