Pod povećalom MW-a

Mark Zuckerberg izgubio većinu bogatstva – propast najvećeg društvenog cenzora!

Autor: Ljubica Šaran

Od 2015. Facebook je stvorio maligne patente za cenzuru te golemu mrežu međunarodnih cenzora koji su se, kako to u psihopatskim tvorevinama obično biva, uspješno pretvarali u “zaštitnike istine i slobode govora” uz prikupljanje korisničkih privatnih podataka i njihovu prodaju svakojakim smutljivcima. Korisnici su odgovorili kako su najbolje znali – masovnim odlaskom s ove mreže, što se najbolje prikazalo u milijunskim gubicima dnevnih korisnika. Kako to obično biva, sve se vraća, sve se plaća, pa je početkom veljače 2022. Facebook u jednom danu izgubio 237 milijardi dolara vrijednosti, a “jadni” Zuckerberg je do danas izgubio gotovo 90 milijardi dolara osobnog novca te je spao na “pišljivih” 39 milijardi.

Robot ili ljudsko biće? Ma šalim se, naravno da je ljudsko biće, samo je pitanje ima li osjećaja, ima li savjesti?

Nisam luda za društvenim mrežama, no Facebook je zbog svoje masovnosti bio sasvim prirodan odabir za ovaj blog, te je u manje od četiri godine stekao 50.000 lajkova za “fan page” te preko 41.000 pratitelja uz dnevni doseg od oko 120.000 korisnika i to sve bez reklame.

Od 2015. u uvođenja cenzure do 2020. naš blog je imao dnevni doseg od 2.000 korisnika, a Fakegraf – lokalni teško sponzorirani cenzor nas je pretvorio u “zavjerenički portal” iako su se na MW jasno objavljivali izvori informacija s aktivnim poveznicama ili imenima i autorima studija koje smo prevodili.

Početak kraja Facebooka, veljača 2022.

Zuckerberg je najviše profitirao na plandemiji, do kraja 2020. njegovo bogatstvo se povećalo za 46%, te je postao drugi najbogatiji “čovjek” na planeti s 80 milijardi dolara. Kruna luđačkog bogaćenja se dogodila do kraja 2021. kada su najbogatiji “ljudi” uglavnom udvostručili svoje bogatstvo, a Zuckerberg se zaustavio na vrtoglavoj sumi od 125 milijardi dolara.

Ali, znate onu staru, tko s vragom tikve sadi….,…

Krajem listopada, u javnost su dospjele informacije kako je Zuckerberg izgubio 70 milijardi dolara osobnog bogatstva, a samo mjesec dana kasnije, Forbes je objavio kako je Zuckerberg spao na 39,8 milijardi dolara, što znači da je od početka godine izgubio nevjerojatnih 86 milijardi dolara, te da mu je nedavno vrijednost pala za 915 milijuna dolara i da ima negativan rast, točnije svakodnevno gubi novac.

Bliže stvarnosti.

S obzirom da je Forbes uglavnom iznimno konzervativan u prikazivanju novčanih vrijednosti, čini se da je gornja slika, koju je nedavno prenio Bloomberg, puno bliže crnoj stvarnosti. Naime, po Bloombergu na vrhuncu moći Zuckereberg je imao 142 milijarde dolara krajem 2021., da bi sada spao na 38 milijardi. Kako god bilo, gubici su golemi i običan čovjek ima jako velike probleme da bi pojmio takve novce na jednom mjestu.

Zuckerberg je tako u godinu dana od trećeg najbogatijeg biznismena na planeti postao tek 27 najbogatiji, a kako stvari stoje, lova mu se i dalje topi.

Stvari se mijenjaju na Twitteru.

Dok Meta i Facebook masovno gube korisnike, Elon Musk i Twitter, unatoč pjevanju medijskih presstitutki, imaju rekordno visoku posjećenost uz stalni rast minutaže aktivnih korisnika. Nešto se definitivno događa na Twitteru, mi smo od 2017. do prije mjesec dana dobili samo 4 nova pretplatnika, a naši pratitelji su tvrdili kako ne vide naše objave. Moram priznati da smo čak razmišljali napustiti Twitter kao i Facebook, no stvari su se definitivno promijenile s Elonom Muskom jer smo u samo mjesec dana dobili preko 40 pratitelja.

Po svemu što sam do sada napisala, jasno je kako se Zuckerbergu drma stolica te da polako ali sigurno ostaje bez love, ljudi ne žele društvene mreže koje nalikuju na virtualni zatvor, a Facebook ne mogu spasiti ni video snimke sa smiješnim životinjama i sveopćim glupostima jer je ljudima dosta kontrole i cenzure.

I da ne zaboravim, želite li pratiti Matrix World na Twitteru, to možete napraviti ovdje, a ako ste se oprostili sa zapadnjačkim društvenim mrežama, ali vam još uvijek fali originalni Facebook kakav je bio prije cenzure, prijeđite na VK i pratite nas ovdje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.