Pod povećalom MW-a

Treba sve propitkivati jer vrag je u detaljima!

Vjerujete li vlastitom razumu i inteligenciji ili svakojakim “stručnjacima” koji ne vide dalje od vlastitog nosa i interesa, no svima govore što trebaju vidjeti, a što ne, čak i ako je bijelo crno, a crno bijelo. Gaslighting je dobro poznata stvar, no malo tko o njoj obraća pažnju.

Autor: Ljubica Šaran

Prije nekoliko mjeseci jedna fotografija je postala toliko viralna da su je prenijeli gotovo svi mainstream mediji. Fotografije stalno postaju viralne, jer slike zaista mogu prenijeti više od tisuću riječi. Moć ovakvih vizualnih podražaja je jako dobro poznata i često se koristi za reklame i propagandu. Pa ipak, riječ je o fotografiji mravlje glave – hororu kakvog rijetko kada viđamo. Nešto u svemu tome smrdi jer vrag je u detaljima.

S lijeve strane je pobjednička fotografija mravlje glave u gro planu, s desne strane je stvarna fotografija mravlje glave. Vrag je u detaljima.

Pogledamo li malo svijet oko nas koji svakim danom postaje sve luđi i opasniji, bilo bi logično za očekivati da će viralne fotografije imati podrijetlo iz Ukrajine, Donjecka, Luganska, Haitija ili Palestine, da će nas najviše doticati prikazi realnih ljudskih patnji, drama, tragedija i svjedočenja najvećim “potresima današnjice”.

Zelinsky je postao osoba godine prema Finacial Timesu, a mi smo objavili malo tjunanu naslovnicu, onakva kakva je zaista trebala biti jer – vrag je u detaljima. A sad se vraćamo na strašnog mrava i pravu sliku stvarnosti.

Na žalost, ponerizacija (prekrajanje društva po psihopatskim standardima) je uzela toliko maha, da je sasvim logično kako će strogo kontrolirani medijski oligopol prenositi samo ono što se psihopatskoj vrhuški “sviđa” i što psihopatima u vrhu upravnih odbora medija – odgovara.

Pobjednička fotografija mravlje glave je fantastičan primjer neobjektivnog prikazivanja svijeta, jer skriva iznimno važne detalje mravlje anatomije kako bi finalni – dobrano retuširan i zasjenjen proizvod od malenog mrava napravio čudovište.

Pobjednička fotografija je dobro retuširana kako bi od prirode napravila horor. Većina mravlje glave nedostaje, uključujući i oči koje se jedva vide, obratite pažnju na crvenu strelicu.

Pogledamo li dobro pobjedničku fotografiju vidjet ćemo kako je prikaz mravlje glave dobrano retuširan te da je fokus na mravljim “rašljama” antenama kako bi one izgledale poput očiju, dok su prave oči mrava i većina njegove glave zasjenjene i izrezane s fotografije. Obratite pažnju na crvenu strelicu te mravlje oko koje se jedva vidi u gornjem desnom kutu slike.

Pravo stanje stvari – fotografija mravlje glave iz istog kuta kao i pobjednička muljaža. Obratite pažnju, što nam je sve skriveno s pobjedničke slike kako bi se od mrava stvorilo čudovište iz najgorih noćnih mora.

Kao što sam već rekla, vrag je u detaljima, naime pitanje je što nam se ne pokazuje, što je s fotografije skriveno da bi stvorilo određen dojam, u ovome slučaju – užasavajući i zastrašujući. Pogledamo li gornju fotografiju vidimo kako izgleda stvarna fotografija mravlje glave (iz istog kuta) bez retuširanja i zasjenjivanja. Priložena fotografija nam ne skriva ništa, oči mrava su jasno vidljive, cijela glava je jasno vidljiva, čak možemo vidjeti i jednu njegovu antenu i dio prednje lijeve nožice. Da, takav prikaz zasigurno neće postati viralan, na njega nećemo obraćati pažnju, jer ne šokira, ne stvara nevjericu. Nema veze što je dotična fotografija stvarna, što je realna i što prikazuje mrava onakvog kakav je.

I da se vratimo na osobe godine, Times, unatoč golemoj reputaciji na Zapadu, nije ništa naučio od povijesti, jer je 1938. proglasio Adolfa Hitlera za osobu godine, stoga ne vjerovati svemu što vidimo jer – vrag je u detaljima.

Pobjednička “fotografija” mravljeg lica je odličan pokazatelj kako od današnjih mainstream medija i “kontrolirane opozicije” točnije većine alternativnih medija, ne možemo očekivati ama baš ništa osim strašenja, stvaranja stresa i zaluđivanja. Ljudsko biće koje razmišlja vlastitom glavom, koje sve propitkuje, koje ima kritički ali otvoren um je prijetnja svima onima kojima su “brnjice” tek početak asortimana. Veliki reset se ne može dogoditi ako vidimo cijelu sliku, ako vidimo većinu detalja, ako znamo što je istina, a što laž.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.