Pod povećalom MW-a

Deindustrijalizacija Njemačke uz vazalsko sužanjstvo Europe

U zadnjih par mjeseci Europa se ubrzano pretvara u gospodarsku pustaru opterećenu eko zakonima, preskupim energentima, sankcijama koje su trebale nauditi Putinu, a zapravo su namijenjene uništenju Starog kontinenta. Njemačka je do prošle godine bila lokomotiva EU gospodarstva, a danas je lokomotiva u deindustrijalizaciji.

Autor: Ljubica Šaran

Angela Merkel se godinama borila protiv američkog uplitanja u njemačku politiku, zbog čega je striček Sam prisluškivao njen telefon od 2002. godine kao da je kancelarka kakav narko boss ili pak vođa ISIS-a. Odlaskom Merkelice u političku mirovinu Njemačka je od relativne lokomotive europskog gospodarstva postala poslušni američki psić koji se bespogovorno dao kastrirati uz obvezatno nošenje brnjice i skakutanje na kratkom lancu koji se jedino može usporediti s onim koji građani Puerto Rica trpe desetljećima. Uništenje njemačke samostalnosti znači početak američke kolonizacije EU i njeno vazalsko sužanjstvo.

Njemačka je bila lokomotiva EU gospodarstva a sada prednjači u deindustrijalizaciji Starog kontinenta uz vazalsko sužanjstvo. Europa se smrzava, no ne samo zbog niskih temperatura.

2016. je umnogome označila propast EU, zavedena raja Ujedinjenog Kraljevstva je nakon godina agresivne kampanje protiv zajedničke države odlučila napustiti Europsku uniju, a medijski plaćenici su zadovoljno trljali ruke, uz zaključak kako je bolje biti “mlađi partner SAD-a negoli sužanj EU”. Izolirana, politički nagužena opustošena, energetski izmanipulirana i ekonomski uništena Britanija je savršeno mjesto za stravične pokuse psihopata koji podržavaju Četvrtu industrijsku revoluciju točnije novi reset prema zamislima Herr. Schwaba. Umjesto partnerstva sa stričekom Samom – kao da je on ikada imao partnere, Britanci sve više padaju u energetsko dužništvo, a eksplozija siromaštva je tolika da mnogi nesretnici jedu hranu za pse i mačke jer drugo nemaju. U samo šest godina Ujedinjeno Kraljevstvo je od jedne od najjačih svjetskih ekonomija postalo izolirana ubožnica.

To čeka i ostatak EU.

Evo zašto.

Kao što sam već napomenula, Njemačka politička neovisnost i ekonomska razvijenost je značila sigurnost Europske unije i samoga eura. Nestankom Angele Merkel iz političkog života, na pozornicu su stupile marionete koje čine ono što im se naredi.

Koliko je Njemačka u banani, a s tim svi mi u zajedničkoj državi, se najbolje može vidjeti iz nekoliko vrlo važnih stvari. Naime, Njemačka je dozvolila djedici Bidenu – točnije onima koji s njime manipuliraju, da se energetski uništi. Nakon usvajanja niza sankcija koje je izdiktirao Washington, Njemačka je postala energetski ovisna o američkom LNG plinu. Nakon uništenja Sjevernog toka 1 i 2, političke priležnice Njemačke nisu smjele objaviti tko je napravio najveći teroristički napad na EU i tko je uništio zadnju mogućnost nabavke jeftinog, čistog i kvalitetnog ruskoga plina.

Striček Sam je od Njemačke tražio da se aktivno uključi u naoružanje Ukrajine, te da se dobrovoljno razoruža. Neki bi mogli pomisliti kako je ovo obična tlapnja, no početkom prosinca Njemačka je spala na najniže rezerve streljiva koje su njezinoj vlastitoj vojsci dovoljne tek za dva dana djelovanja.

Umjesto njemačke tehničke savršenosti – Pume su se pokazale kao obično smeće.

Ako mislite da je to sve, moram vas razočarati, naime nekada tehnički nadmoćna Njemačka nije više u stanju udovoljiti ni potrebama modernizacije vlastite vojske. Još 2009. njemačka vlada je naredila proizvodnju IFV Puma koje su trebale koristiti za borbu protiv pješaštva na terenu. Krajem 2022. 18 Puma je trebalo pokazati borbenu spremnost 10. oklopljene divizije, no do kraja vježbe svih 18 Puma je izbačeno iz stroja i nije moglo završiti manevre. General von Butler koji vodi spomenutu diviziju je zaključio kako je situacija – potpuni promašaj, a njemačka vlada je obustavila narudžbu i proizvodnju Puma.

Tko jebe Europu – riječi su Victorie Nuland – koja je provela puč u Ukrajini kako bi se na vlast dovele pro-američke marionete.

Donald Trump je 2019. pred kabinetom zaključio kako ga nije briga za Europu, a Victoria Nuland je tijekom američkog puča u Ukrajini 2014. godine mrtva hladna zaključila – ma tko jebe Europu te je nesmetano nastavila s Majdanom i dovođenja ukrajinskih neonacista na vlast. U mainstream medijima se svakodnevno trubi kako je Rusija bez ikakvog razloga napala Ukrajinu, no promislimo li o svemu što se dogodilo tijekom i nakon Majdana, jasno je što je istina, a što laž.

Njemačka, a s time i EU se od 2014. polako ali sigurno pretvarala u vazala SAD-a ili da budem precizna – državu klijenta.

Što to znači.

Po Wikipediji, država klijent je u međunarodnim odnosima, država koja je ekonomski, politički i/ili vojno podređena drugoj moćnijoj državi (koja se naziva “kontrolna država”). Država klijent može se različito opisati kao satelitska država, pridružena država, dominion, kondominij, samoupravna kolonija, neokolonija, protektorat, vazalna država, marionetska država i država tributara.

Jedna slika pokazuje više od tisuću riječi. Ako su Nijemci ovo mislili o Angeli Merkel, kakvo li je današnje njemačko vodstvo.

Ni Merkelica nije bila čisto zlato, dapače, podrijetlom iz Istočne Njemačke imala je poseban pik na Ruse i Rusiju, te su Ameri njenu mržnju prema Rusiji iskoristili kako bi uništili i ono malo njemačke samostalnosti koja se zasnivala na tvrdoglavosti i ekonomskoj pronicljivosti Merkelice.

Angela Merkel u trenutku otkrivanja njenog prisluškivanja od strane američkih tajnih službi. Možda je kancelarka zaboravila od kud dolazi prijetnja Njemačkoj sigurnosti.

To se najbolje da vidjeti po riječima Angele Merkel u nedavnom intervjuu u kojem tvrdi kako je ugovor iz Minska, služio samo kako bi se Ukrajini dalo vremena da se naoruža i pruži otpor Rusiji, te da se isti ugovor nikada nije trebao ostvariti. S tim priznanjem je Merkelica otvorila diplomatsku Pandorinu kutiju te je otvorila mogućnost vlastitog sudskoga gonjenja jer otvoreno porekla valjanost međunarodnog ugovora kojem je bila supotpisnica i u kojem se obavezala da će ga u potpunosti ispuniti.

Država koja ima takve i slične “vođe” ne može opstati.

Uništenjem diplomatske, energetske, političke, gospodarske i financijske neovisnosti Njemačke, a s tim i EU-a, se zajednička država pretvara u totalitarnu birokratsku tvorevinu s kojom upravljaju tehnokrati povezani s Washingtonom. U nedavnoj izjavi nizozemske novinarke Sonje van den Ende, stoji sljedeće:

Njemačka je postala totalitaristička diktatura u kojoj se ne može više izreći ono što misliš u kojoj je glavna opasnost istina koja bi mogla doći do javnosti. (…) Njemački političari propovijedaju demokraciju, dok čine sve suprotno od onoga što propovijedaju

Njemačka je do kolovoza ove godine dosegla dvoznamenkastu inflaciju na mjesečnoj bazi, rezerve prirodnog plina koje je Njemačka toliko propagirala su se pokazale kao potpuni idiotizam jer te rezerve ništa ne znače ako nema stalnog dovoda novoga plina koji bi održavao potrebni pritisak u plinovodima da se isti može koristiti. Samo 2,7 stupnja Celzija ispod prosjeka u zadnjih dva tjedna su smanjile državne rezerve plina za 12%, a Njemačka država je proglasila stanje – kritičnim. Državni regulator je objasnio kako Nijemci moraju uštedjeti 20% potrošnje ako ne žele isključivanje vitalnih industrijskih postrojenja. Njemačka je zbog nesigurnih izvora obnovljive energije, ove godine potrošila 10% više plina u samo jednom hladnom tjednu, negoli u zadnje četiri godine iako kućanstva koriste samo 40% ukupne potrošnje prirodnog plina. Tjeranje ljudi na smrzavanje i 20% manje potrošnje na grijanje neće spasiti Njemačku industriju. Ona je bez jeftinog ruskoga plina osuđena na propast.

Njemačka industrija je desetljećima uspijevala samo zbog jeftinih ruskih resursa i energenata.

I sada moram spomenuti najvažniju stvar, nakon što su Ameri uspjeli izolirati EU od jeftine ruske energije i repromaterijala poput aluminija, umjetnih gnojiva, rijetkih minerala i metala, striček Sam je uveo zakon koji ima benigno ime – Zakon o redukciji inflacije. Isti zakon ne bi bio vrijedan spomena da se u njemu ne krije potpuni harakiri Europe i njene robe. Naime u spomenutom zakonu se dodaju posebni harači na robu iz EU, dok se američka roba pojeftinjuje posebnim federalnim subvencijama. Njemačka i EU roba je tako postala preskupa te je možemo usporediti s “fino upakiranim sankcijama” koje je striček Sam pokrenuo protiv navodne tradicionalne saveznice. Sigurno mislite, pa EU može svoju robu prodavati drugima, e pa prevarili ste se jer je Rusija bila najveći uvoznik robe iz EU dok je SAD bio na drugom mjestu, a tek je manji dio prodavan u ostatak svijeta. Drugim riječima EU je ostala bez dva najvažnija tržišta. Pametnome dosta.

Rusija je bila najveći trgovinski partner, a EU je živjela od uvoza jeftinih repromaterijala i energenata od Rusije, te izvoza finalnih proizvoda u Rusiju. Gornja slika pokazuje stanje od prije 2019. kada je Rusija bila treći najveći trgovinski partner EU.

Početkom ove godine sam objasnila zašto je Europa osuđena na propast i tko je za to kriv, također sam objasnila zašto se Ukrajina mora žrtvovati, te koliko je SAD i EU priležnica postala idiokratska.

Pred našim očima se odvija pretposljednji čin tragedije u kojemu se “oteta” Europa opetovano siluje od strane psihopatskog samoprozvanog božanstva. Mit o Europi, sve više ima smisla, iako su je Grci smatrali “uspješnom” konkubinom Zeusa, ona nije bila ništa drugo već silovana ljepotica koju je Zeus iskoristio na najbrutalniji način, da bi je poslije zadovoljenja svoje pohote odbacio onako kako se baca smeće.

Pax American ili Američki mir je sve osim mira, u pitanju je očuvanje hegemonije i uništenja sve moguće konkurencije i eventualnih neovisnih snaga.

Europa u kojoj živimo je ofucana fufla koja se obogatila na račun mučenja, ubijanja i pljačke stotina milijuna nesretnika. Psihopati Europe su pokrenuli dva svjetska rata, a nakon Pax Britanice ili stoljeća Britanske imperije i vladavine njenih psihopata, uslijedio je Pax Americana, ili vladavina američkih psihopata, koji se prema Europi ponašaju onako kako su se Britanci, Nijemci, Francuzi, Nizozemci i Belgijanci ponašali prema koloniziranim narodima van Staroga kontinenta, a koji se nisu smatrali ljudima.

Kolo “sreće” se okreće, osim toga karma je zajebana i prije ili kasnije sve se plaća sve se vraća.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.