Pod povećalom MW-a

ZASTRAŠUJUĆA RUSOFOBIJA na njemačkoj televiziji

Autor: Anamarija Vukojević

Ako ste se u posljednjih godinu dana upustili u raspravu o “ruskoj invaziji na Ukrajinu” vjerojatno niste dobro prošli. Putina su u optužili da je Hitler, da ima šizofrenu paranoju, da će nas sve potaracat’ i da nas od nuklearnog napada dijeli samo činjenica na koju je nogu Putin to jutro ustao. Nećemo vas uvjeravati u suprotno, svatko ima pravo na svoje iluzije sve dok one nisu javna stvar i širenje dezinformacija i neki oblik fobije.

Slažete li se s Florence Gaub da se Rusi razlikuju od Europljana?

U videu koji slijedi donosimo intervju s njemačke televizije u kojem je Markus Lanz razgovarao s Florence Gaub, francusko-njemačkom istraživačicom, stručnjakinjom za sigurnost i futuristicom čiji je fokus formiranje politike za međunarodne odnose i sigurnosnu politiku temeljene na predviđanju. Prema njoj Rusi i Europljani žive u različitim svjetovima i definitivno nisu isti. Rusi ne razumiju post-moderan i liberalan način razmišljanja u kojem pojedinac sam donosi odluke. No, pogledajte cijeli video i zapitajte se gdje nas ovakva rusofobija, pogotovo, od stručnjaka i javnih ličnosti mogu odvesti.

Video možete pogledati na Rumble gdje smo se nedavno prebacili jer nas je You Tube ponovo zablokirao.

Da je ovakvo što neko objavio o bilo kojoj drugoj naciji ili državi, svi bi se digli na “zadnje noge” i zavapili kako žena nije normalna i treba se ispričati, ali mi ne živimo u društvu pravde i poštenja, mi živimo u duboko poneriziranom svijetu koji se rastavio od stvarnosti.

Dotična tvrdi kako je prosječni životni vijek Rusa puno niži od standarda na Zapadu, koliko je to idiotska izjava najbolje govori činjenica kako u britanskom Blackpoolu ljudi ne dožive mirovinu i umiru u 67. godini života. Dakle, Gaubovu ne interesiraju istinite informacije već je u pitanju propagandna laž o kojoj bi i te kako trebali razmisliti.

Bojimo se kako Nijemci ništa nisu naučili iz događaja tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata, iz teških traumatičnih i krvavih kolektivnih lekcija, no nada umire zadnja nada i iskreno se nadamo kako smo pogriješili u procjeni te da Nijemci, naročito oni na pozicijama od moći i vlasti još uvijek racionalno razmišljaju svojom, a ne tuđom glavom.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.