Pod povećalom MW-a

Sotonisti odkrštavaju Amerikance

Autor: Anamarija Vukojević

Prošle godine u prosincu The Satanic Temple Dallas-Forth Wortha ugostio je štand na drugom godišnjem Pagan Pride festivalu u Tyleru (Teksas) gdje je pozvao sudionike na ceremoniju odkrštavanja.

S obzirom na stanje civilizacije ovakvo nešto nas uopće ne čudi.

U kršćanstvu krštenje predstavlja individualno prihvaćanje Isusa Krista kao Gospodina koji je umro i uskrsnuo za oproštenje svih grijeha. Tim sakramentom osoba postaje član zajednice vjernika kod kršćana: katolika, pravoslavaca i protestanata.

Sotonizam je “religijski” pokret u kojem se štuje Sotona. Obredi i svjetonazor sotonizma se temelje na suprostavljanju kršćanstvu i kršćanskim obredima.

Prema podacima sa stranice sotonističke crkve osnovana je 30. travnja 1966. godine. Osnovao ju je Anton Szandor LaVey. Stranica tvrdi da je njihova crkva prva nadzemna organizacija u povijesti koja je otvoreno posvećena prihvaćanju čovjekove istinske prirode – one tjelesne zvijeri koja živi u kozmosu koji je ravnodušan prema našem postojanju. Za njih je Sotona simbol koji najbolje odgovara prirodi nas koji smo tjelesni po rođenju – ljudi koji ne osjećaju bitke koje bijesne između misli i osjećaja, koji ne prihvaćaju koncept duše zatočene u tijelu. Također, smatraju da ona predstavlja ponos, slobodu i individualizam – osobine koje drugi koji obožavaju vanjska božanstva često definiraju kao Zlo.

Pitamo se koliko je Amerikanaca koji su sudjelovali na odkrštavanju znaju išta o toj “religiji” i njihovim uverenjima. Znali, ne znali, odkrštavanje su kupili za “samo” deset dolara. Je li to bio samo simboličan čin koji nema nikakvu vrijednost, ostavljamo vama na vlastitoj prosudbi.

Pogledajte video na Rumblu na koji smo se nedavno prebacili nakon što nas je You Tube ponovo zablokirao.

Što su s ovim dobili a što gube?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.