Pod povećalom MW-a

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović stavljen na ukrajinsku listu za odstrel

Autor: Ljubica Šaran

U posljednjem tjednu siječnja 2023. godine ime hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića se pojavilo na ukrajinskoj web stranici pod nazivom “Myrotvorets”, u rubrici “lista”, koja je namijenjena otkrivanju podataka o ljudima koje kijevski režim želi “odstraniti”. Hrvatska još uvijek nije uputila diplomatski protest niti se oglasila o ovome u najmanju ruku skandaloznom i psihopatskom slučaju.

Je li moguće da se predsjednik jedne države stavlja na listu za odstrjel na web stranici države koja je ovisna o zapadnjačkoj materijalnoj i vojnoj pomoći?

Stranica Myrotvorets nosi ime koje se na našem jeziku prevodi kao Mirotvorac, no činjenica je kako ona ne može biti dalje od mira jer se na njoj nalaze podaci o ljudima koje ukrajinski režim smatra svojim neprijateljima i koje treba ukloniti. Podatak o Milanovićevom dodavanju na listu za odstrel je prvi prenio South Front.

Nečuveno je da danas mogu postojati takve web stranice, a još je nečuvenije da se ista hvali kako je do podataka o osobama s liste za odstrel došla uz pomoć stranih tajnih službi.

Tko im je dao podatke?

U desnom gornjem kutu spomenute web stranice stoji mala zahvala CIA-i, a ispod nje je mogućnost novčanih donacija. Tko li bi donirao takav kriminalni projekt zaista ne znam no činjenica je da ta mogućnost postoji.

Sve je jasno kao dan.

U centralnom zaglavlju web stranice stoji kratko objašnjenje:

Centar za istraživanje zločina protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine, mira, čovječnosti i međunarodnog prava,
Informacije za tijela kaznenog progona i specijalne službe o proruskim teroristima, separatistima, plaćenicima, ratnim zločincima i ubojicama.

Nije mi jasno kakve to veze ima sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom države koja je dala toliko novca Ukrajini, predsjednikom države koja je primila ukrajinske izbjeglice, koja danas grca pod ekonomskim i energetskim bremenom jer podupire Ukrajinu?

No vratimo se na listu i što je dotična stranica objasnila kao razlog za stavljanje Milanovića na istu.

Milanović je Mirotvorcu kriv za puno toga.

Evo prijevoda optužbi protiv predsjednika RH:

Sudjelovanje u djelima humanitarne agresije na Ukrajinu.
Pomagač ruskih osvajača.
Širenje propagande Kremlja, sudjelovanje u specijalnim informativnim operacijama Kremlja.
Podrška i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu.
Predsjednik Hrvatske od 19. veljače 2020. Političar lijevog centra, bivši premijer Hrvatske od 23. prosinca 2011. do 22. siječnja 2016. Čelnik koalicije Kukuriku i Socijaldemokratske partije Hrvatske.
Datum rođenja: 30.10.1966
Izvori: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13519829, https://regnum.ru/news/3487196.html, https://www.kommersant.ru/doc/5181885, https://russian. rt.com/world/news/953218-horvatiya-voennye-nato, https://ria.ru/20220125/nato-1769443985.html

02.02.2022. Bez Rusije nema europske ni europske stabilnosti, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, dodavši da je “Rusija faktor u toj jednadžbi, a s Rusijom treba imati dogovor”. Milanović je optužio Veliku Britaniju za “huškanje” i smatra da je guranje Ukrajine u sukob s Rusijom “neodgovorno”. Upitan zašto se nije susreo s britanskim državnim tajnikom obrane Benom Wallaceom koji je bio u Zagrebu, hrvatski predsjednik novinarima je rekao da se nije sastao s ministrima obrane.

Velika Britanija dovodi Ukrajinu u zabludu, huška je i drži kao taoca odnosa između Londona, koji predstavlja sporednu državu, i Washingtona, rekao je hrvatski čelnik.
https://www.euractiv.com/section/politics/short_news/croat-president-slams-uk-demands-agreement-with-russia/, https://bykvu.com/ua/bukvy/prezydent-khorvatii-zvynuvatyv -vladu-velykoi-brytanii-u-rozpaliuvanni-rosiisko-ukrainskoho-konfliktu/

29.01.2022. Hrvatski predsjednik Milanović neće se ispričati Ukrajini za svoje riječi. https://polit.info/568489-horvatskii-prezident-milanovich-ne-sobiraetsya-izvinyatsya-pered-ukrainoi-za-svoi-slova

25.01.2022. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, a u slučaju eskalacije s Rusijom Zagreb će se maksimalno distancirati od događaja.
O tome piše hrvatski list Dnevnik, piše Européisskaya Pravda.
Na pitanje kako će Hrvatska reagirati na situaciju u Ukrajini, Milanovych je rekao: “Mi nemamo ništa s tim”. Ako dođe do eskalacije, povući ćemo (iz regije. – Ured.) posljednjeg hrvatskog vojnika”.
“Ukrajina ne pripada NATO-u. Kada je Ukrajina promijenila vlast, tada je to bio pokret koji nije bio demokratski, to je bio državni udar, tijekom kojeg je ubijeno 50 ljudi. Priča je bila sljedeća: Ukrajina ide na zapad, ne traži ništa od Rusije, u EU je čekaju mliječne rijeke i kisele obale. Ukrajina je i dalje jedna od najkorumpiranijih zemalja, EU Ukrajini nije ništa dala”, rekao je.
Milanović je rekao da će svim snagama spriječiti bilo kakvo uplitanje Hrvatske u sukob između Ruske Federacije i Ukrajine.

“Plenković (premijer Hrvatske Andrej Plenković, dugogodišnji prijatelj Ukrajine. – ur.) može prijetiti koliko god hoće. Hrvatska od toga mora bježati kao od vatre. Hrvatska ovdje neće biti lomača”, rekao je Milanović. Podsjetimo, Zoran Milanović je u prosincu nazvao posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini u pozadini velikih napetosti u odnosima s Rusijom “čistim nadriliječništvom”.
Milanović je rekao da premijerov posjet Ukrajini može loše utjecati na odnose Hrvatske s Rusijom.
https://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2022/01/25/7133058/

10.12.2021. Ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev izjavio je 3. prosinca da je nakon sastanka hrvatsko-ruske međuvladine komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju Hrvatska postala jedan od “temeljnih partnera Rusije u EU”.
Patrušev je sin Nikolaja Patruševa, bivšeg šefa ruske obavještajne službe FSB, a sada tajnika Vijeća sigurnosti Rusije i bliskog suradnika predsjednika Vladimira Putina. Radio je i u VTB State Bank, koja ima poslovne interese u Hrvatskoj.
https://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2021/12/10/7131416/

Biografija
Stranice na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/z_milanovic/, https://www.facebook.com/ZoranMilanovic

Centar “Mirotvorac” moli tijela za provođenje zakona da ovu objavu na stranici smatraju izjavom da je ovaj građanin počinio namjerno djelo protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine, mira, sigurnosti čovječanstva i međunarodnog pravnog poretka, kao i drugih prekršaji.

Ne znam ukrajinski jezik, stoga je prijevod s Googla, no ono što se napisalo je u najmanju ruku suludo, Milanović je navodno sudjelovao u djelima “humanitarne agresije na Ukrajinu”, sudjelovao je u “širenju informacija Kremlja”, “opravdavao je “rusku agresiju” i ostale splačine koje zvuče kao da su izašle iz “Staljinove poslijeratne kuhinje”. Tragikomično je da Mirotvorac na dnu poziva tijela za sprovođenje zakona da ovu objavu smatraju izjavom kako je dotični “građanin” počinio namjerno djelo protiv ukrajinske nacionalne sigurnosti, mira, sigurnosti čovječanstva i međunarodnog pravnog poretka i drugih prekršaja.

Na listama za odstrel se nalaze mnogi poznati zapadnjaci, poput frontmena grupe Pink Floyd – Roger Waters, Elon Musk, te bivši inspektor za oružje UN-a Scott Ritter.

Na listu je također dospio i jedan od najpoznatijih američkih diplomata i bivši državni tajnik Henry Kissinger jer je predložio kako se do mira između Ukrajine i Rusije najbrže može doći uz pomoć ozbiljnih diplomatskih razgovora, točnije za pregovaračkim stolom, a ne preko nišana oružja.

Kissinger je na ukrajinskoj listi za odstrel.

Na listi se nalazi i sirijski predsjednik Bashar al-Assad jer su Sirijci izjavili kako će dobrovoljno doći pomoći u obrani Dombasa kako bi se Rusiji zahvalili za oslobađanje od ISIS-a.

I Assad se nalazi na ukrajinskoj listi za odstrel.

Inače Myrotvorets je prepun podataka o ljudima koje ukrajinska tajna služba FSB želi smaknuti, a kad god se neka osoba s liste ubije to se javno obznani.

Stravično.

Čini se da ova stranica ne poznaje granice, jer se na listi za odstrel nalazi i 12- godišnje dijete iz Donbasa.

Je li ovo normalno?

Mirotvorac se poziva na međunarodno pravo i humanost, no zaista mi nije jasno koji zakon i kakva humanost može opravdati dodavanje 12. godišnje djevojčice na ukrajinsku listu za odstrel.

Ova stranica je toliko užasavajuća i van svake pameti da objašnjenje o njenom postojanju možemo naći jedino u dugogodišnjem istraživanju Andrzeja Lobaczewskog pod nazivom Politička ponerologija: znanstvena studija o podrijetlu zla među ljudima.

Politička ponerologija je knjiga koja se ne smije propustiti.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.