Pod povećalom MW-a

Što su Ameri oborili – balloongate Divljega zapada

Autor: Ljubica Šaran

Povijest nas je naučila kako su Ameri posebno privrženi korištenju vatrenog oružja, naročito u vremenima političkih i inih prevrata te spinova svih boja i oblika. Najnoviji primjer nalikuje scenariju iz vrtića s redateljskim opusom kakvog mentalno ograničenog orangutana, ispričavam se orangutanima inače su mi jedni od najdražih primata.

Ode kineski balon u vječna lovišta, a Ameri u cirkus.

Za one koji “žive ispod kamena” napominjem kako je američko obaranje navodnog kineskog špijunskog balona zapalilo internet, uz reakcije u stilu uuuuuuuuuuuuuu, aaaaaaaaaaaaaaa i ostalih samoglasnika u duljim sekvencama. Veliki vođa Joe Biden je nakratko prije odlučne akcije i slanja dva moderna ratna zrakoplova na grozni balon, izašao iz demencijskog sna te je gotovo lucidnim glasom zavapio – SAD će to srediti, mi ćemo to srediti. Tijekom nezapamćene američke euforije, progovorili su i “zlobni” kritičari uz pitanje – što je Biden toliko čekao, zašto odmah nije uništio špijunsku napravu?

Eto ti ga na!

E, a ajmo sad malo ozbiljno.

Sve je ovo puno “vrućega zraka”, da ne kažem nešto gore.

Što je to letjelo iznad Amerike?

Naime, Washington Post ili skraćeno WaPo, jedna od najpoznatijih presstitutki današnjice je netom prije “odlučne akcije” jasno i glasno dala do znanja kako je navodna “špijunska naprava”, u stvari visinski balon koje razne države koriste za, gle čuda, prikupljanje meteoroloških podataka, telekomunikacije i znanstvena istraživanja.

Ne predstavlja prijetnju.

WaPo je u drugome članku na istu temu, prenio i izjavu glasnogovornika Pentagona brigadnog generala Patricka Rydera u ime Zračne obrane Sjeverne Amerike kako balon ne predstavlja vojnu ni fizičku prijetnju SAD-u.

Da bi u samo dva dana, relativno normalne i uljuđene retorike, prešla u novu idiokracijsku realnost donoseći dijametralno suprotne izjave i objašnjenja, uz nevjerojatni spin jer pobogu pa radi se o špijunskom balonu i točka.

Prvo jedno, pa onda drugo. Tako tipično za Amere.

Naravno, Kinezi nisu mogli doći sebi, zašto bi itko pri zdravoj pameti, kao da je Ameri imaju, oborio meteo balon.

Iako bi se o američkim nakanama i politici dalo pisati na dugo i na široko, dovoljno je napomenuti kako Amerika odavno pristupa geopolitici na način – najprije pucaj, a onda postavljaj pitanja i eventualno traži odgovore.

Kinezi nisu prešli olako preko ove idiotarije.

Kina je odmah nakon američke “herojske vojne akcije” jasno dala do znanja da se protivi obaranju civilne naprave te smatra kako su Amerikanci pretjerano reagirali na običan meteo balon.

Hajmo najprije pogledati američki video o meteo balonima i kako oni izgledaju – identično kao i kineska špijunska naprava. Inače video je objavio jedan od američkih nacionalnih TV kanala prije osam mjeseci uz napomenu kako ih se dnevno diljem svijeta pušta u atmosferu preko 900 komada.

Preko 900 “špijunskih naprava svakoga dana” se pušta diljem planete – LOL.

Mnogi će se zapitati, ali što ako je Kina “maskirala” špijunsku napravu u običan meteo balon?

Prvi odgovor je: meteo baloni su pasivne naprave koje vjetar i jet streamovi nose bez imalo kontrole dotične naprave i njenih dizajnera. Meteo baloni se inače sporo kreću na visinama većima od 10 kilometara te jedino prevale velike zemljopisne distance ako upadnu u brze planetarne jet streamove, te oni koji su napravili takvu napravu nikad ne znaju gdje će ona završiti, baš kako se pokazalo u ovome slučaju. Dakle, koristiti meteo balon za špijuniranje je poprilično nesigurna stvar jer se špijunaža obično radi tako da se cilja na specifičnu metu, a ne da je vjetar nosi tko zna kud, te na način da ista ostane skrivena od javnosti, a ne poput balona vidljiva svima.

ISS je smeće naspram kineskoj svemirskoj stanici.

Drugi i puno važniji odgovor je: Kina je tehnološki iznimno napredna, to je zemlja u kojoj se proizvodi golemi dio svjetskih PC čipova, to je zemlja koja šalje vlastite satelite u svemir, to je zemlja koja ima najmoderniju i najnapredniju svemirsku stanicu koju je izgradila vlastitim naporima i znanjem.

Mislite li da je Kinezima potreban nezgrapni i bezvezni meteo balon da bi špijunirali Ameriku ili bilo koga drugoga?

Naravno da ne!

Prava glavobolja za Amere.

Kina je još prije godinu dana u orbitu planete poslala masu mikro satelita, nalik na one koje koristi i Rusija, te s njima može u realnom vremenu špijunirati bilo koju lokaciju na zemlji. Kineski Beijing-3 sateliti mogu snimati fotografije visoke rezolucije, s kojima se može vidjeti što piše na nekome telefonskome zaslonu mete na zemlji li pak što čita bakica u parku dok drži novine u ruci. Takvoj tehnologiji nema premca i Ameri nemaju ništa sličnoga i ništa tako naprednoga.

Kinezi su objavili maleni dio onoga što njihovi špijunski sateliti mogu, te su objavili detaljni sken šireg područja San Francisca u samo 42 sekunde, da, dobro ste pročitali, e to je špijunaža s kojom se koriste Kinezi, a ne meteo balon.

Kao što sam već napisala reakcija Amera je običan “vrući zrak” koji je trebao poslužiti kao obična propaganda, ako su Ameri na to pali, ne piše im se dobro. S druge strane Biden je u gadnim problemima, dijelom zbog sina Huntera koji je u najmanju ruku “psihopatsko derište” s velikim apetitom za drogu, seks, dolarima i povjerljivim informacijama. Biden također ima problema sa sve vidljivom demencijom, bez obzira što Fuckograf piše, te s tajnim dokumentima koje je zaboravio gdje ih je stavio i kome ih je dao, a najvažnije od svega Biden je jedan od najnepopularnijih predsjednika čija administracija konstantno pravi krive odluke koje Amerikance koštaju bilijune dolara.

Prestanite bacati boce piva na policijske dronove – poruka policije u Ohiou.

Možda bi se Amerima prije “okidanja obarača” trebala poslati poruka, nalik na onu koju je jedna policijska postaja u Saveznoj državi Ohio poslala svojim građanima u kojoj se mole Ameri da ne bacaju pivske boce na policijske dronove te da ih ne obaraju dok vrše nadgledanje. Baš me interesira bi li Biden razumio takvu poruku?

Priča o kineskom “špijunskom balonu” je šuplja i prazna, no u potpunosti otkriva koliko su Ameri nisko pali i da im osim idiotarija ništa drugo nije preostalo.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.