Pod povećalom MW-a

Šatori srama na ulicama Bruxellesa

Autor: Anamarija Vukojević

Beskućništvo je najveći pokazatelj propasti društva i ekonomije neke države. Kako se netko brine o svojim najslabijim karikama pokazuje put kojim će to društvo ići. Šatori, kamperi, kamp kućice, smeće, igle, nadrogirani, zombirani s hlačama na pola stražnjice beskućnici tumaraju ulicama, to su sve slike koje smo u “davnoj” prošlosti vezivali uz zemlje trećeg svijeta. Već desetljećima takve slike su postale stvarnost Amerike. No, što ako takve slične slike možemo vidjeti u sjedištu Europske Unije, u samom Bruxellesu?

Ne, ovo nije ‘deep fake’, ovo je stvarnost koja se širi kao kuga.

Europska unija tvrdi kako je politički i gospodarski neovisna od vanjskih utjecaja. Na žalost imamo priliku vidjeti kako Bruxelles po svemu, uključujući i po najgorim stvarima, prati u stopu Sjedinjene Američke Države. Rečeno nam je kako su sankcije protiv Rusije uspješne te da naše gospodarstvo ne trpi nimalo. Amerikanci stalno povećavaju pritisak na EU i traže još novca, još oružja, još energenata, još logističke pomoći za Ukrajinu koja je postala crna rupa bez dna u kojoj se pere na desetke milijardi dolara i odlazi u ruke ljudi koji definitivno nemaju ni malo čovječnosti u sebi. U videu vidite kako je središnjica Europske unije postala nalik najgorim gradovima SAD-a u kojima su šatori beskućnika i ilegalnih imigranata postali svakodnevnica. Ovo je naša budućnost što god političari govorili.

Ako se pitate kako smo do ovoga došli odgovor je u psihopatiji.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.