Pod povećalom MW-a

Okrutnost američkog zdravstva i policije

Autor: Anamarija Vukojević

Lisa Edwards, samo jedno ime u nizu žrtvi američkog zdravstva i policije. Ne zato što joj nisu mogli pomoći već jednostavno zato što nisu željeli. Ocijenili su ju kao nebitnu i nepoželjnu. Bolnica ju je otpustila uz tvrdnju da je zdrava a policija ju je htjela strpati uz zatvor jer su smatrali da glumi. Zapravo im je bilo svejedno, bila je nedjelja i stvarno im se nije dalo gnjaviti s tamo nekom osobom zbog koje nisu mogli uživati u vrućoj kavi i toploj zobenoj kaši. Koja je svrha države, punjenja državne kase kako bi država funkcionirala i pomagala svojim stanovnicima ako oni samo trpaju novce u džep i ne rade svoj posao?

Lisa Edwards umrla je jer se nekome jednostavno nije dalo pomoći joj. Što je potrebno da bi policija i bolnica nekome pomogla?

Početkom drugog mjeseca ove godine zaštitari su pronašli ženu ispred bolnice. Zaprijetili su joj da će pozvati policiju i uhapsiti ju ako se ne makne iz okruga bolnice. Pošto se ona sama nije mogla dignuti i osjećala se jako loše, iako su ju netom otpustili iz bolnice, zaštitari su pozvali policajce koji su ju vrijeđali i pokušali strpati u kombi. Iako je nebrojeno tražila pomoć policajci su ju ismijavali na najgori mogući način. Nakon 20-minuta u policijskom autu Lisa je prestala disati. Čak i nakon toga policajac je mislio da glumi i grubo ju uhvatio za glavu da vidi da li je živa. Nakon toga su ju vratili u bolnicu gdje je umrla.

Prema posljednjim informacijama nitko iz bolnice i nitko od policajca, za sada, nije optužen jer nije utvrđeno da je zbog njihovih postupaka gđa. Edwards umrla.

“Obdukcija koju su proveli medicinski istražitelji s Regionalnim forenzičkim centrom zaključila je da je Lisa Edwards umrla prirodnom smrću, točnije ‘ishemičnim moždanim udarom zbog aterosklerotske kardiovaskularne bolesti’ i ‘da niti u jednom trenutku interakcija s policijom nije uzrokovala niti doprinijela smrti gđe Edwards'”, rekao je glasnogovornik okružnog tužitelja okruga Knox Sean McDermott u objavi od 21. veljače, prema Knoxville News Sentinelu.

Kada je itko odgovoran?

O okrutnosti američke policije smo već pisali, to je već dobro poznata stvar. No, pitamo se kada će i hoće li ikada netko odgovarati za svoju okrutnost, bešćutnost i jednostavno neljudskost? Gdje je nestala odgovornost?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.

Policija nastala na temeljima organizacija za lov odbjeglih robova ne može biti pravedna

Zašto se policija SAD-a ponaša kao okupacijska sila koja širi strah i beznađe?

Američka policija privela 6-godišnju djevojčicu, vezanu lisicama, zbog “lošeg” ponašanja

Američki policajci ubili i povrijedili više od 55 tisuća građana tijekom jedne godine

Epidemija američke policijske brutalnosti