Pod povećalom MW-a

Masovni protesti u Francuskoj poput civilnog rata

Autor: Anamarija Vukojević

Otkad je Macron došao na vlast donosi psihopatske “reforme” i zakonske promjene kao da je izašao iz kuhinje Klausa Schwaba. Nije to ništa novo niti originalno, svjedoci smo brojnih zapadnjačkih zemalja koje provode istu politiku. No, svaki je narod drugačiji za sebe. A Francuzi su posebni po tome što ne trpe puno, kao npr. Hrvati. Tako da nas novi protesti iz Francuske više manje ne diraju, oni su postali normala. Bi li nas giljotina iznenadila?

Pariz, grad “ljubavi”.

Novi val prosvjeda potaknut je Macronovom reformom mirovinskog zakona u kojem se traži da se radni vijek digne s 62. godine na 64. A taktike, tzv. zamke koje policija koristi u sprječavanju prosvjednika da mirno izraze svoje nezadovoljstvo [kad je već to jedino što imaju] su zabranjene prilikom reforme policije, 2020. godine. No, koga briga i tko će za išta odgovarati.

Jesu li ovi protesti na svom vrhuncu ili možemo očekivati još nešto puno gore?

Jeste li znali da su Francuzi posljednji put koristili giljotinu 10. rujna 1977. Radilo se o Hamidu Djandoubiju koji je bio tuniski useljenik, koji je osuđen zbog mučenja i ubojstva 21-godišnje bivše djevojke. Četiri godine nakon njegovog smaknuća ukinuta je smrtna kazna u Francuskoj, nakon što je François Mitterrand izabran za francuskog predsjednika. Na kraju gornjeg videa možete vidjeti poklike u kojima se izražava prijetnja Macronu: “Luja XVI. smo stavili na giljotinu, Macron, možemo to učiniti opet!”

Može li se Emanuelu Macronu vjerovati, po onome što je dosada napravio za Francusku odgovor je – ne!

Iako, nisu svi Francuzi pogođeni novim reformama ili bilo kakvim nezadovoljstvom. Dok ulice gore, ljude mlati policija oni mirno večeraju u obližnjem restoranu. Do kad?

Je li vama ovo normalno?

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.