Pod povećalom MW-a

Doktorat gaslightinga i muljanja imaju svi zapadnjački političari!

Autor: Ljubica Šaran

Najbolji prikaz da nam je politički sustav u banani je da nemamo koga izabrati na političkoj sceni, svi političari odreda, neki manje neki više su pokvarena roba koja odavno zaudara po aferama, manipulacijama, lažima i ne zaboravimo – gaslightingu. Jedan od najboljih primjera gaslightinga je činjenica kako zapadnjački političari uvjeravaju raju da je protiv Rusije “cijela međunarodna zajednica”, a zapravo Amerika i njeni vazali su spali na 20% globalne populacije točnije sankcijama su sami sebe izolirali i s njima polako ali sigurno ne iscrpljuju Rusiju već Europu koja je trenutačno na stupnju – uličarke koja mora širiti noge za sve što joj Washington naloži.

Zapadnjačka geopolitika u jednoj slici – u njoj nema EU i neće je biti jer nemamo pravo na ništa, pa ni na svoju političku samostalnost. Jadni oni koje predstavlja senilni djedica sumnjivih namjera i još sumljivijih (ne)djela.

Za one koji ne znaju što je glasligting evo jednostavnog objašnjenja:

Gaslighting je psihopatska tehnika manipulacije u kojoj se žrtve treba uvjeriti da ne mogu misliti vlastitom glavom uz pobuđivanje sumnje na sve što su do tada radili, mislili i djelovali. Gaslighting je na masovnoj razini najvidljiviji u javnim obraćanjima i izjavama za medije, dok se često koristi i za privolu nevoljkih sudionika.

Najljepše vas molim da na trenutak razmislite o ovome što ste pročitali te da se prisjetite kojega primjera iz realnog života, gotovo sam sigurna da ćete ih najviše naći u političkoj komunikaciji s javnošću te da će vas razina gaslightinga zaprepastiti kada o ovoj psihopatskoj tehnici počnete ozbiljni razmišljati.

U sljedećem videu je fanstastičan primjer kako glasnogovornik Pentagona koristi gaslighting tijekom konferencije za tisak.

Da ti pamet stane.

John Kirby ne samo da pokušava uvjeriti novinare da je SAD fantastična zemlja, s fantastičnim, dobrim i poštenim namjerama, već bez imalo srama tvrdi kako je SAD država s najvećim brojem saveznica u svijetu te da te saveznice imaju prioritet u svemu.

Ako vam do sada nije bilo jasno.

Novinar nekoliko puta pokušava prigovoriti Kirbyjevom “hvalospjevu” no Kirby se drži “nabubane pjesmice” kao pijan plota i ne da se zavesti ni na trenutak. Edward Bernays ih je dobro podučio – bihevioralna znanost je ponerizirana jednako kao i oni koji je provode na najvišim funkcijama.

Eto tako.

Gaslighting je tako postao osnovno “oružje” za “pucanje” po ljudskim umovima, političari su danas ništa drugo već propagandisti čije “govore” pišu ponerizirani učenici oca modernog konzumerizma i najopasnijeg uma XX vijeka, “čovjeka” čije umotvorine je do riječi prekopirao Goebels i Hitlerova “medijska mašina”, dok je fašistički diktator Franco uporno Bernaysa htio dovesti u Španjolsku kako bi propagandom i gaslightingom uvjerio Španjolce da imaju samo jedan izbor – onaj koji im fašisti ponude.

Poučno, nema što.

Unatoč činjenici da se bihevioralna znanost razvija još od 1929. kada je Bernays napisao Bibliju za psihopate pod nazivom – Propaganda, danas imamo eksploziju njegova utjecaja. Dovoljno je da sjednete pred TV i pogledate dnevne vijesti.

Propaganda je još uvijek bestseller i knjiga s najviše dobrih ocjena na Amazonu. Baš se pitamo zašto.

Mogli bi se zapitati kako je moguće da je Amerika pala pod takve zle utjecaje, odgovor je jednostavan, Bernays je imao veliku ulogu u propagiranju ulaska SAD u Drugi svjetski rat, predsjednika Roosevelta je o negativnom utjecaju Freudovog nećaka upozoravao sudac Vrhovnog suda SAD-a Felix Frankfurter koji je smatrao kako je Bernays “profesionalni trovač ljudskih umova koji iskorištava ljudske slabosti, glupost i sebičan interes,“ no Rooseveltovi saveznici su tvrdili kako nacisti i fašisti uvelike koriste bihevioralnu znanost te da će izgubiti sve zbog nedostatka odgovarajuće – propagande. Ostatak je povijest.

Toliko o političarima.

Nakon Drugog svjetskog rata, doktrina Edwarda Bernaysa se proširila na ostatak “Zapada”, a danas gaslighting kao osnovna tehnika manipulacije ljudskim umovima prednjači ne samo na području EU i SAD, već u Kanadi, Americi, Novom Zelandu, Japanu i Tajvanu, drugim riječima petini “međunarodne zajednice” na koju se Ameri toliko pozivaju.

LOL, kakva je ovo međunarodna zajednica?

Međunarodna zajednica” po djedici Bidenu i Eurogugutkama je osuđena na propast jer se utjecaj propagande, a poglavito gaslightinga prije ili kasnije obije o glavu onima koji je prekomjerno i stalno koriste. Dovoljno je pogledati kako je završio Hitler ili njegov talijanski pandan Benito Mussolini.

Ma koliko dobro bili “potkovani” političari koji se služe gaslightingom i Bernaysovim metodama kontrole masa, sve će to jednoga dana propasti zbog takozvanog “domino efekta”. Svi oni koji ruše sve pred sobom na koncu sruše sebe, a čudovišni aparat kontrole se uruši jer “više nema što pojesti” nema se od čega hraniti te na koncu “pojede svoju vlastitu djecu”.

Povijest se ponavlja, a ne naučimo li vlastite kolektivne lekcije one se uvijek vraćaju iznova poput bumeranga, no s velikom kamatom.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.