Pod povećalom MW-a

Elon Musk u epskom srazu s najvećim medijskim TV trolom – BBC na mukama

Autor: Ljubica Šaran

Prije nekoliko dana BBC je organizirao intervju s Elonom Muskom, naime britanska državna dalekovidnica je dobila zadatak diskreditiranja jednog od najbogatijih ljudi na svijetu uz objašnjenje “širenje govora mržnje na Twitteru”. Iako su zapadnjački mediji samo čekali početak organizirane hajke na Muska, sve je palo u vodu jer se Elon fantastično pripremio za intervju i to ne samo “na riječima”.

Musk 1 – BBC O.

Musk je do prije par godina bio čovjek kojeg su guzonje i super- bogatuni smatrali integralnim dijelom svoje družine, a onda se otkrilo kako je Elon apsolutni zagovornik slobode govora i veliki protivnik cenzure. U samo par trenutaka svi su se psihopati okrenuli protiv njega, a kada je Musk objavio kupovinu Twittera, nastala je panika.

Sigurni smo da vam je jasno zašto.

Najpoznatiji američki propagandist i glasilo svih cenzora Zapada – WaPo redovito i bez ikakvih dokaza (tako se to radi na Zapadu) napada Twitter bez prestanka.

U nepunih šest mjeseci, Musk je otkrio svo zlo američke cenzure i kontrolu Bijele kuće nad društvenim mrežama i informacijama koje se objavljuju na internetu. No to nije sve, Musk je deblokirao sve banirane i shadowbanane račune uključujući i onaj bivšega američkog predsjednika Donalda Trumpa. Dosje Twitter je postao bomba jer Bijela kuća i njene agencije nisu mogle zanijekati otkrivenu sramotu, od namještanja izbora, prismotru, cenzuru i blokiranje Donalda Trumpa te svih onih koji nisu po volji Washingtona, do iskrivljavanja i utišavanja informacija glede pandemije, ismijavanja i cenzure znanstvenika, novinara i javnih ličnosti koji se nisu slagali s masovnim cijepljenjem, zatvaranjem cijelih država i uništenja gospodarstva i tako dalje.

Sramotni CNN koji je izgubio 80% gledatelja diljem svijeta zbog cenzure i propagande stalno napada Twitter za ono što sam radi.

Panika plaćeničkih medija, političara, znanstvenika i svih drugih koji su prodali dušu vragu je bila tolika da su u glas napali Twitter uz tvrdnju kako je on postao opasan po društvo te da je sada leglo ekstremista, ženomrzaca, pedofila, desničara svih oblika iako nema ni jedne jedine objave ni jednog jedinog primjera da je to tako. U stvari da je jedan jedini post na Twitter imao takvu konotaciju odavno bi se to prenosilo u udarnim vijestima i dnevnicima diljem planete.

Zapadnjački cenzori se nadaju padu korisnika Twittera iako on stalno raste od kada ga je Musk preuzeo.

U međuvremenu Twitter je doživio renesansu te je uz Tik-Tok najbrže rastuća mreža na planeti, a unatoč rastu od gotovo 4% u prvih par mjeseci 2023. prodanci mu predviđaju stagnaciju i pad korisnika u sljedećoj godini – da nije tužno bilo bi smiješno.

Kome smeta popularnost Twittera?

Naime, Washington i njegovi slugani bi željeli da Twitter propadne, zbog toga se informacije o popularnosti Twittera kao i njegovog vlasnika izvrću, umanjuju i vrijeđaju do boli. Informacija je za njih – moć, a moć ne žele dijeliti ni sa kim, stoga laži i dezinformacije.

Istina se ne može sakriti

Vrijeđanje Elona Muska od strane najutjecajnijih cenzora je danas zapravo kompliment. Jer cenzorima najviše smeta kad im netko, bilo tko pobjegne s lanca, a naročito ako je u pitanju jedna od najjačih društvenih mreža. Musk je otrgao Twitter iz ralja psihopatije i sad mu predstoji svakodnevna borba.

Pretplatnici masovno bježe od BBC-ja.

BBC je u skladu sa svojim poneriziranim težnjama organizirao nedavni intervju kako bi se nastavilo s omalovažavanjem i vrijeđanjem njegova vlasnika. Ova britanska nacionalna TV kuća je odlučila napraviti ono u čemu je najbolja – namještaljku. U dvadeset i tri godine londonski prvijenac se specijalizirao za TV sačekuše tj. rapidno intervjuiranje gostiju, sjeckanje materijala, izvlačenje iz konteksta te otvoreni frontalni napad u udarnim terminima uz besplatno dijeljenje “dorađenih” snimaka svim zapadnjačkim medijima.

BBC je u zadnje tri godine mjesečno gubio po 70-80.000 pretplatnika ili oko 10-11 milijuna funti. To se događa onima koji umjesto prezentiranja činjenica, šire propagandu.

BBC je toliko poznat po namještaljkama i jeftinoj propagandi da je zadnjih pola godine izgubio 388 milijuna funti zbog masovnog otkazivanja pretplate. Pogledamo li podatke u zadnje tri godine, prosječno je ovaj nekadašnji TV div gubio na 70 do 80 tisuća pretplatnika na mjesec, što znači smanjenje zarade na mjesečnoj bazi od 10 do 11 milijuna funti. Britanci su tijekom i nakon pandemije jasno dali do znanja da im je dosta svinjarija.

Gaslighting se dugoročno ne isplati ili po narodski – u laži su kratke noge, stoga i propadanje BBC-ja.

Ne samo to, BBC je zbog otkazivanja pretplatnika i smanjenja direktne zarade prisiljen zatvoriti brojne emisije, studija i projekte. Britanska TV kuća je zato trebala nešto bombastično, nešto što će skrenuti pažnju, nešto što bi se lako moglo razvikati, a sve da bi podigla gledanost, Musk je izgledao kao savršena i jednostavna meta, no Britanci su se prevarili i to u potpunosti.

Naime Elon Musk je i te kako znao što ga čeka i što mu je BBC pripremio. Kako bi spriječio sjeckanje materijala i vađenje svake njegove rečenice iz konteksta, on je tijekom intervjua napravio live streaming i to bez ikakve uređivanja, ovaj “sirovi” materijal je zapravo onemogućio BBC da s njim čini što hoće. Da stvar bude bolja, Elon Musk nije čekao BBC-jevog novinara da on sam preuzme vođenje intervjua uz glavnu temu “o opasnostima postanja na Twitteru bez kontrole točnije cenzure” te je na koncu BBC-jev novinar ispao – budala na razini amaterizma i idiokracije.

Zapadnjački mediji nisu imali što objaviti osim kratkih crtica jer je “lovina” postala “lovac”.

Mi smo preveli par najintenzivnijih minuta ovoga intervjua kako biste mogli dobiti predodžbu o čemu se radi.

Uživajte.

Bravo Musk, tako se to radi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.