Pod povećalom MW-a

Europska vojska ili američka prćija novoga Reicha?

Autor: Ljubica Šaran

Europska unija je multinacionalna država sa svojim novcem – eurom, svojim parlamentom, svojom kancelarkom i naravno svojim zakonima i haračima svih boja i oblika. Iako svi visokopozicionirani političari pjevaju hvalospjeve EU i njenim slobodarskim i demokratskim vrijednostima, sama “zajednička država” je običan šareni igrokaz “velikog brata” koji s EU upravlja s trans-atlantskim organizacijama, a ponajviše NATO-om koji onemogućava stvaranje bilo čega neovisnoga, a naročito neovisne EU vojske.

Slika koja govori tisuću riječi.

Washington ne voli puno toga; Kinu, Rusiju, izolacionizam, zdravo rodoljublje, klasično poimanje obitelji, jednostavne binarne odlike rodnoga sustava određene prirodnim zakonitostima dva različita para kromosoma, no Amerika najviše mrzi kad joj se osporava uloga svjetskoga svodnika i kad uličarke pod “paskom” stričeka Sama počnu zamišljati da su “slobodne”.

To je najbolje vidljivo na nemogućnosti stvaranja zajedničke EU vojske pod jedinstvenim isključivo europskim upravljanjem.

Stara židovska kletva – da Bog da imali pa nemali. E tako je nama na Starom kontinentu, nekad smo imali svoje vojske, a danas imamo NATO.

EU je u zadnjih nekoliko godina postala sve osim slobodna, dapače moramo se malo zamisliti i o načinu na koji je nastala, jer je naša vrla i mila EU čedo CIA-inih mozgova koja je trebala poslužiti kao “prirodan” produžetak okupacije Njemačke nakon Drugog svjetskog rata s posebnim naglaskom na onemogućavanju euroazijskih integracija i ne daj bože “približavanju” Rusije i Staroga kontinenta kako u političkim tako u gospodarskim okvirima.

Zbog toga je dignut u zrak Sjeverni tok jedan i dva.

Mali malecki pokazatelj kako Washington razmišlja i djeluje, okruži Kinu s vojnim bazama, zvekeće joj s oružjem na granicama i po medijima trubi na sve strane kako je Kina najveća prijetnja poslije Rusije jer želi napasti “ni sa čim” izazvani Tajvan. Drugim riječima Ukrajina 2.0 u nastanku.

Zbog toga se na tlu EU nalaze brojne američke baze i cijeli arsenal užasavajućih nuklearnih projektila. Američki vojnici po bazama nisu nikakvo mjerilo “zaštite” već “prisile” i pokazatelja kolonijalnog statusa Europe, dok je nuklearni arsenal na EU tlu, ništa drugo već hladni podsjetnik kako ćemo prvi “otići u vječna lovišta” u slučaju da Washington zarati s Rusijom ili bilo kojom drugom nuklearnom silom poput recimo Kine.

Kažu – SAD nas štiti sa svojim nuklearnim naoružanjem. Ali kako je to moguće kada su američka postrojenja na tlu EU isključivo napadačkog karaktera?

Washington uporno tvrdi kako je nuklearni arsenal na tlu Europe obrambenog karaktera, što je najveća svinjarija u modernoj ljudskoj povijesti jer su sva nuklearna postrojenja isključivog ofenzivnog karaktera i s obranom nemaju ama baš nikakve veze.

S druge strane EU mora davati “danak u krvi” kad god se stričeku Samu “digne” – tlak. Zato imamo “vojsku” koja će ako bude trebalo pomoći Amerima u EU bazama u “utjerivanju” američke demokracije na tlu Staroga kontinenta. Zato Njemačka nakon Merkelice šuti poput kurve i čini sve što joj se naloži, poput: energetskog samoubojstva, deindustrijalizacije, inflacije i uništenja vlastite države pod bremenom sankcija koje su navodno osmišljene protiv Rusije.

Dok gledamo dedolarizaciju na djelu, dok gledamo kako Washington nalikuje sve više na sifilisom zaraženu zvijer koja još uvijek skače po sve umornijoj i nepokretnijoj Europi, trebali bi se zapitati gdje ćemo završiti i na kome će se prvo “oprobati” vojska EU Reicha pod upravom NATO-a.

Tko tu koga?

Možda se nadate kako nam te “snage za brzo djelovanje” služe za obranu od Rusije, možda mislite kako to nema veze s današnjom geopolitikom, možda se nadate da je EU ipak neovisna i demokratska. No, razmislite malo bolje nakon što pogledate gornji video.

Zapamtite, nama još uvijek trube kako su sankcije protiv Rusije.

Još uvijek nam trube kako su papirnate maske služile za obranu od najubitačnijeg virusa u povijesti.

Još uvijek nam tvrde kako su rizici od uzimanja “kurona” cjepiva manji od zaraze “kuronom”.

Tvrde kako je konzumacija kukaca zaraženih parazitima zdravija od konzumacije mesa na koje smo generacijski navikli.

Tvrde kako će nas električni automobili spasiti od globalnog zatopljenja iako električne energije nemamo dovoljno niti za osnovne potrebe.

Tvrde kako su električne baterije i akumulatori budućnost planete iako se za sto kila modernih baterija uništi na 1000 života malodobne djece koja rade u rudnicima litija poput robova, dok se za stvaranje dvije moderne baterije električnih automobila mora uništit oko 2 hektara plodne zemlje i onečistiti oko 50.000 kila tla i isto toliko litara vode.

Još uvijek nam trube kako oni najbolje znaju što nama treba, što nam ne treba, tko će kako živjeti, tko će kako umrijeti, tko će se roditi, tko će se abortirati, tko je radilica, a tko trut.

Vjerovanje, ludom radovanje.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.