PONERIZACIJA DRUŠTVA

Kraljevski cirkus u propaloj državi koja je sama sebe izolirala od ostatka Europe

Autor: Ljubica Šaran

Nezaposleni arogantni i sebični 74-godišnjak je konačno ostvario svoje snove, dobio je krunu tešku dva i pol kila u kojoj se nalaze najveći i najčišći dragulji ukradeni iz zemalja tisućama kilometara daleko. Krunidba je koštala 100 milijuna funti – duplo više od krunidbe njegove majke, a istu plaćaju seljaci i obična raja iako je okrunjeni težak preko 1,2 milijarde funti. Naravno riječ je o “pomazanju” Charlesa trećega i najvećem cirkusu koji plaća Ujedinjeno Kraljevstvo – država koja je gospodarski na samom začelju “razvijenog” Zapada, država u kojoj 73% učenika nema za đačku marendu, dok najsiromašniji jedu tek suhu hranu za mačke i pse.

Charles se konačno domogao krune i što sad?

Prvo ćemo pogledati neke brojke kako bismo mogli shvatiti o kakvom se to državnom cirkusu radi.

Charles je najstariji okrunjeni britanski monarh s pune 74 godine, za ostale ljude to bi značilo mirovinu, za Charlesa trećega to znači ostvarenje snova.

Na krunidbu je pozvano 2.200 visokih uzvanika koji su zauzeli mjesta u najluksuznijim londonskim hotelima, a s obzirom da se radi o ljudima koji trebaju zaštitu i pratnju te osiguran prijevoz s oružanom pratnjom, sve je to omogućeno i plaćeno iz državnog proračuna točnije novcem običnih Britanaca.

Charles konačno na tronu u “cvijetu mladosti”.

Krunidba kraljice Elizabete druge – Charlesove majke je koštala 50 milijuna funti iako je na njoj sudjelovalo tri puta više uzvanika te je trajala duplo duže. Britanska raja je za Charlesovu krunidbu platila 100 milijuna funti uz brojne kritike jer zemlja prolazi kroz najveću gospodarsku krizu u modernoj povijesti.

Charlesova kruna.

Charles je okrunjen s krunom Svetoga Edwarda koja je napravljena 1661. i u kojoj se nalazi 2,2 kila 22. karatnog zlata, u kojoj se nalaze 444 najčišća dragulja poput dijamanata i rubina dok im je pratnja od 350 najčišćih poludragih kamena poput topaza i akvamarina. Iako se smatra kako je ovaj povijesni artefakt neprocjenjiv, vrijednost zlata i dragulja se procjenjuje na 3,6 milijuna funti.

Najnajkinđurenija kruna tijekom krunidbe – imperijalna kruna.

Nakon krunidbe Charles je zamijenio krunu Svetoga Edwarda s Imperijalnom krunom koja služi kao pokazatelj “vladanja” nad svim teritorijama i dijelovima kraljevstva. Na njoj se nalazi 2900 čistih dragulja impozantne karataže, najpoznatiji dragulj u kruni je Cullinan II dijamant od 317 karata, te safir Svetoga Edwarda i rubin crnoga princa od 170 karata uz dodatnih 17 safira i 11 smaragda te 269 čistih bisera. E sad dolazimo do nevjerojatnog dijela, naime ova kruna je najpoznatija u bogatoj kraljevskoj riznici jer se već stoljećima koristi za otvaranje sesija britanskog parlamenta i najvažnije državničke proslave. Naime, zbog povijesne i stvarne vrijednosti njenih dragulja ona se procjenjuje na vrijednost od nevjerojatnih tri do pet milijardi funti što je dovoljno za iskorjenjivanje siromaštva u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kruna kraljice Mary je procijenjena na vrijednost od 400 milijuna funti.

Camila je okrunjena s krunom kraljice Mary u kojoj se nalazi nevjerojatnih 2800 dijamanata najveće čistoće uokvirenih u čistu platinu, a njena vrijednost se procjenjuje na – pazite sad – 400 milijuna funti – dovoljno da se iskorijeni siromaštvo u londonskom metropolitan okrugu. Inače iz krune su izvađena dva najvrjednija dijamanta od kojih je jedan pod nazivom Koh-i-Noor – ukraden nakon krvave borbe od indijskog petogodišnjeg kralja Duleep Singha 1849. Indijski dijamanti su zamijenjeni s Cullinan dijamantima koji nemaju karate ukradenih indijskog dijamanta no imaju čistoću, “vatru” i “boju”.

Nije moj kralj – viču Britanci dok procesija kralja Charlesa prolazi Londonom.

Iako sama ceremonija krunidbe košta pišljivih 100 milijuna, zbog zaustavljanja prometa u, oko i nad Londonom, cijena krunidbe se penje na nevjerojatnih dvije milijarde funti, no Britanci se nadaju da će turisti i prodaja suvenira donijeti milijardu funti. Uzmemo li u obzir da je kraljičin jubilej donio 6,4 milijardi funti zarade, nekako se čini da Charles nije u istom rangu sa svojom majkom i njenom popularnošću. Te brojke je objavio Bloomberg.

Prosvjedi pod nazivom “nije moj kralj” su sve češći i sve masovniji. Charlesa se ne poštuje i ne voli poput Elizabete druge.

S druge strane, birtanska policija je zabranila bilo kakve prosvjede prije, tijekom i nakon krunidbe, a s obzirom da je Charles u samo godinu dana pet puta izviždan, dvaput gađan jajima i nitko mu od visokopozicioniranih britanskih pop zvijezda nije htio pjevati na proslavi krunidbe, reklo bi se da Britanci imaju sve manje strpljenja i novca za novoga kralja.

Nema Harryja na krunidbi.

Interesantno je kako je na krunidbi sudjelovao samo stariji Charlesov sin, današnji princ od Walesa i njegova djeca, dok je na balkonu Buckhinghamske palače uz prestolonasljednika i njegovu obitelj bio samo Charlesov najmlađi brat.

Za silovatelje maloljetnica nema milosti čak ni kad su prinčevi.

Naime Henry je odustao od svojih prinčevskih pomazanja na nagovor žene drugorazredne glumice, dok je Andrew izbačen sa dvora jer se pokazao kao silovatelj maloljetnica uz blagoslov i pomoć ubijenog pedofila i svodnika Jeffreya Epsteina. Iako je Andrew prisutvovao na krunidbi, on je izviždan tijekom vožnje Londonom i tijekom dolaska na krunidbu.

A sada ćemo malo o Charlesu.

O ukusima se na raspravlja, no mora biti da je Charles slijep.

Naime ovaj skorojević i nekadašnji kraljević je sve osim meden i drag. Dovoljno je da se sjetimo kako se ponašao prema svojoj prvoj ženi princezi Diani koju je nekoliko puta pogurao u samoubojstvo koje nije uspjelo. Iako mu je Diana rodila dva sina, on se u isto vrijeme “družio” i “ljubovao” s udatom ženom Camilom Parker Bowles. Charles se na koncu razveo od Diane, a ona je nekako umrla u užasavajućoj automobilskoj nesreći omogućavajući Charlesu nastavak ljubovanja s Camilom.

Charles i Camila su konačno dobili što su htjeli – status, moć i zemlju pod nogama. No, je li to zaista tako – jesu li im se Britanci zaista poklonili.

Charles je danas poglavar Anglikanske crkve, kao takav se ne bi smio ženiti rastavljenicama, niti je smio živjeti u grijehu točnije preljubu, Charles je također rastavljenicu mogao imati samo kao – ljubavnicu, a ne od nje napraviti kraljicu koju je također okrunio.

Narcisoidnost ili nešto gore?

Charles je napravio nešto što ni jedna britanski monarh prije njega nije imao “muda” napraviti, naime pozvao je sve Britance da mu se zavjetuju na vjernost te da poklonstvo načine i njegovim nasljednicima. Po 800 godina staroj tradiciji na vjernost kruni točnije monarhu se zaklinju samo vojvode kako ne bi polagali prava na krunu koja po običaju ide princu prestolonasljedniku.

Dva stara kenjca i zajednički cilj.

Očigledno Charles ima problema s narcisoidnošću ili – nečim još gorim ako uzmemo u obzir njegovo “ljubovanje” s WEF-om, Klausom Schwabom i famoznim bankarima poglavito Sir Evelyn de Rothschildom.

Naime, Charles bi po ustavu trebao biti iznad svih stranki i političkih i inih opcija. No on je oduvijek bio sklon WEF-ovim ciljevima, a na koncu je postao fanatični zagovornik smanjenja CO2, smanjenja populacije i kontrole stanovništva.

Charles je obični seronja i tako će ostati jer jabuka ne pada daleko od stabla.

Charles nije ni dobar, ni pošten ni lijep ni pametan ali voli soliti pamet svima. Njegove ispade bijesa smo imali prilike vidjeti puno puta, a najviše nakon smrti njegove majke kada mu je put ka tronu oslobođen. Jabuka rijetko kada padne daleko od stabla, Charles samo potvrđuje pravilo. Princ Philip – Charlesov otac je izrekao kako bi se želio reinkarnirati kao smrtonosni virus koji će pokositi većinu ljudi.

Pa što možemo očekivati od Charlesa?

Zasigurno ništa dobroga.

Pogledajmo malu galeriju Charlesovog cirkusa.

I na koncu video koji govori sve.

Ako vam nije jasno nakon gledanja ovog videa, postati će vam jasno.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.