Pod povećalom MW-a

Ne ponovilo se!

Autor: Ljubica Šaran

Danas je dan pobjede nad fašizmom, u Moskvi se održava centralna svečanost, ali koga briga. Pa ipak neke stvari se ne bi trebale zaboraviti da se ne bi ponavljale! Od 60 milijuna žrtava u Drugom svjetskom ratu (78 s civilnim žrtvama) od toga 24 milijuna Rusa, što je 13% populacije SSSR-a. Poljska je izgubila 18% stanovništva dok se Jugoslavija nalazi na trećem mjestu s 10% ubijenoga stanovništva. Unatoč ovim užasavajućim podacima Washington, Pariz i London još uvijek smatraju kako su oni zaslužni za pobjedu nad nacizmom i fašizmom dok zaboravljaju kako su Slaveni najveće žrtve WWII.

Ovo malo na dnu je Jugoslavija, zemlja na brdovitom Balkanu koja je izgubila preko desetinu svoga stanovništva u najkrvavijem vojnom srazu moderne povijesti. Jesmo li išta naučili iz te grozne povijesti.

Dan pobjede nad fašizmom je danas važniji nego li ikad. Dovoljno je pogledati što je SAD i EU napravila u Ukrajini i koliko je užasavajući zloduh nacizma snažan u toj nesretnoj državi koja ne shvaća kako će je Amerika ostaviti na cjedilu čim se prebaci na Kinu i Tajvan.

Rođendanska čestitka Hići iz Ukrajine i jedna od najporodavanijih majica u nesretnoj zemlji koja je izgubila kompas zahvaljujući Americi i Europi.

Zapravo Ukrajina je već na cjedilu jer joj onemoćala i iscrpljena Europa više ne može pružati novčanu i vojnu pomoć, a Amerika to više ne želi jer Ukrajinci već pola godine gube, a Rusi napreduju.

Sigurno mislite kako pretjerujemo, jer pobogu tko bi želio uskrsnuti zloduha nacizma po svijetu uz stvaranje novih krvoločnih zombija. Iako bi se o toj temi moglo napisati nizove debelih knjiga u domeni ponerizacije – vladavine psihopata i ponerologije – podrijetla zla među ljudima, moramo se fokusirati na ono što se događa pred našim očima, a to je ograničavanje utjecaja pobjednica u WWII, poglavito Rusije i Kine pošto poto, pa taman uz glorifikaciju nacizma.

Tko je u UN glasao protiv ruske rezolucije o borbi protiv glorifikacije nacizma?

Tko “ljubuje” s nacizmom se najbolje može vidjeti iz rezultata glasanja bjeloruskoga – ruskoga prijedloga UN rezolucije o borbi protiv glorifikacije nacizma, neonacizma i drugih vrsta djelovanja koje omogućavaju moderne oblike rasizma, netolerancije i ksenofobije iz 2019. godine. SAD mjesecima prije glasanja maltretirala EU zemlje i sve svoje priležnice da glasaju protiv ove rezolucije i na koncu je dobila 52 pobornika uz 15 suzdržanih, sve tada postaje kristalno jasno, toliko jasno da je SAD morala izmišljati opravdanje zašto je kao pobjednica u WWII glasala za “zaštitu nacizma u modernom društvu”.

SAD je 1945. bila pobjednica nad nacizmom i svim oblicima fašizma, ali to danas više nije!

Da stvar bude tužnija, Južni Slaveni su se zabili u zadnjicu Washingtonu i pljuju po milijun žrtava iz Drugog svjetskog rata. Hrvatska je glasala protiv rezolucije, Slovenija je glasala protiv rezolucije, Bosna i Hercegovina je glasala protiv rezolucije, Crna Gora je glasala protiv rezolucije, Makedonija je glasala protiv rezolucije, Ukrajina je glasala protiv rezolucije – Srbija se suzdržala.

Tako danas stvari stoje.

Pa ipak, psi laju, a karavane dalje prolaze.

Danas je u Moskvi na Crvenom trgu centralna svjetska svetkovina u slavu pobjede nad fašizmom. Evo kako je to izgledalo 2010. godine.

Kako je to izgledalo 2010. godine.

I sad jedan mali ali vrlo važni podsjetnik.

Kad god se kolektivne povijesne lekcije ne nauče, univerzum nam omogući “ponavljanje” lekcija no s kamatom, drugim riječima kad god ne naučimo što treba prisiljeni smo ponavljati “razred” sve dok nam se znanje ne utjera u glavu.

Drugi svjetski rat je bila iznimno krvava i brutalna kolektivna lekcija koju očigledno nismo naučili. Čini se da je to bila samo generalna proba.

Što znači – ponovit će se s kamatom!

Naslov članka je – ne ponovilo se, no to je samo moja želja. A želja jednoga čovjeka je ništa naspram djelovanja milijardi ljudi koji su odlučili poći na put tamne strane “sile”.

Neka nam je nebo na pomoći.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.