Pod povećalom MW-a

TikTok navodno kvari djecu, no problem je što na njemu nema američke cenzure!

Autor: Ljubica Šaran

Prije nekoliko tjedana američki mediji, čitaj propaganda mašinerija, je uzavrela oko pitanja TikToka. Američki parlamentarci su zapjenili i digli se na zadnje noge jer najveća svjetska društvena video platforma nije pod kontrolom Washingtona, stoga je trebalo izmisliti krivnju s kojom bi se kineski internetski hit ograničio i na kraju zabranio. Opravdanje je TikTok kvari američku djecu i mladež, a stvarnost je da psihopati mrze ono što ne mogu kontrolirati i iskoristiti. Za nas je to značilo, prebacivanje na TikTok i gle čuda u manje od mjesec dana na ovoj mreži imamo gotovo 1000 pratitelja iz svih krajeva svijeta.

U tri tjedna MW ima gotovo 1000 pratitelja na TikToku.

Matrix World je godinama objavljivao video uratke na YouTubu, no nakon što smo dobili tri žuta kartona zbog – nepridržavanja mjera zajednice – čitaj objavljivali smo uratke koji nisu odgovarali cenzorima, dobili smo nogu – u zadnjicu i zablokirani smo na najmoćnijoj video platformi planete.

Toliko smo zablokirani na YT da se ne pokazujemo na tražilicama niti su naši uradci vidljivi ako nekako dospijete do našeg dijela.

Da biste mogli shvatiti kolika je razlika, između jedne i druge video platforme, iznijet ćemo neke interesantne podatke. Naime na YT smo godinama no imamo samo 360-tak pratitelja, a najgledaniji uraci nam se kreću oko 17 tisuća, a trenutačno smo cenzurirani toliko da se uopće ne pokazujemo na YT tražilici. Znači Google – matična kuća YT je fenomenalno odradila stvar. Na Tik Toku smo manje od mjesec dana i najgledaniji uraci nam se kreću na preko 140 tisuća pregleda i to za temu o – gle čuda – vladavini psihopata, dakle mračni i super teški materijal koji prikazuje koliko nas ponerizirana vrhuška maglovite piramide moći buba po glavi i steže oko vrata bez prestanka.

Tko bi rekao preko 144 tisuće pregleda nekoliko dana nakon objave za video o – gle čuda – vladavini psihopata.

Iako je YT na Zapadu Bog i batina u domeni videa, vremena se mijenjaju, kolo sreće se okreće, a oni koji obožavaju cenzuru – gube najvažniju stvar od svega – akumulaciju dobiti drugim riječima čisti profit.

TikTok je sve popularniji.

TikTok trenutačno ima dvije milijarde aktivnih korisnika no taj broj stalno raste, a godišnje zarađuje milijardu dolara. Znači milijarda dolara zarade na dvije milijarde posjeta mjesečno i 14. mjesto na globalnoj ljestvici popularnosti.

Važni podaci.

YT s druge strane ima 32 milijarde posjeta mjesečno, a YT se nalazi na drugom mjestu globalne internetske popularnosti, te zarađuje milijardu dolara godišnje.

Dakle YT i TikTok zarađuju istu količinu novca godišnje iako je TikTik 14 po popularnosti u svijetu i ima samo dvije milijarde posjeta mjesečno za razliku od YouTuba koji je prvi na listi popularnosti i ima preko 32 milijarde posjeta mjesečno.

Uzmemo li u obzir da sve zapadnjačke blogerske i ine platforme koriste isključivo YT za glavnu video platformu te činjenice da mnoge TV kuće imaju streaming vlastitih uradaka preko ove mreže, stvar postaje još interesantnija. Zamislite koliko bi korisnika, pregleda i zarade imao TikTok da ne mora izdržavati takozvanu skrivenu ili shadowban cenzuru.

Evo zašto je to tako.

Blogeri i content creatori vole da njihove web stranice, blogovi, portali itd. izgledaju lijepo i uredno. Objavimo li naš video s TikToka na WordPressu koji je naša blog platforma, video izgleda ovako:

Gubitak formata i kvalitete je toliki da se ne može gledati.

Umjesto da izgleda ovako kako smo ga napravili i objavili na Rumblu.

Koja razlika.

Neki mogu pomisliti kako TikTok video izgleda kao da je pospremljen u formatu za gledanje na mobitelu ili tabletu, no zapravo, pogledate li video u originalu na TikToku, on izgleda isto kao i na Rumblu, dakle Zapad namjerno kvari doživljaj s ove kineske video platforme kako bi ga mi content kreatori izbjegavali.

E a sada dolazimo do još jedne iznimno važne stvari, a to je viralnost videa na TikToku.

Jedan od najvećih pokazatelja nedostatka cenzure na nekom internetskom servisu je mogućnost viralnosti ili eksplozivnog organskog rasta gledanosti nekoga materijala bez obzira je li isti u skladu sa zapadnjačkim oficijelnim stavovima ili ne. Ako malo bolje pogledate naše uratke brzo ćete shvatiti zašto smo cenzurirani na Googlu i blokirani na YouTubu. MW je sve osim zagovornik oficijelnih stanovišta i naracije koju zastupa Buxelles ili Washington. Zašto bismo i bili nečije konkubine, demokracija se može mjeriti jedino po slobodi mišljenja i mogućnosti rasprave, a na Zapadu ni jednoga ni drugoga baš i nema.

No ima na TikToku.

Nemojte nas krivo shvatiti, mi ne zagovaramo i ne reklamiramo ama baš nikoga no činjenice se trebaju znati, a na vama je da donesete vlastitu odluku, s druge strane također je činjenica da na TikToku imate totalne idiotarije, woke mutljavine, političke budalaštine, glupiranje, ma cijelu lepezu od najnižih strasti do intelektualnih prese*avanja, kako kome paše. Korisnici na TikToku će sami moći odabrati što će gledati i shodno njihovim afinitetima TikTok će predlagati uratke sa istom ili sličnom tematikom.

Amerikanci se mogu pjeniti i tvrditi kako je TikTok ugroza za mladež i opasnost po nacionalnu sigurnost jer je u rukama druge najveće svjetske opasnosti, poimenice Kine, no stvar je u tome da je TikTok slobodan u onolikoj mjeri koliko je danas u ovome globalnom internetskom selu moguće.

Abecedne američke agencije, tatica Klaus, striček Bill, Drakula Soros, zombiji iz Rotschield klana i ostala bratija ne vole konkurenciju, a groze se tuđih umotvorina koje su pobjegle van njihova dosega. Naravno, budućnost TikToka je jednaka onoj Russia Today i Sputnika, PressTV-a. Europa i ostale uličarke stričeka Sama će prije ili kasnije cenzurirati ovu video platformu te će do nje moći doći samo oni malo umješniji ili uporniji.

Do tada – uživamo u slobodi koju nam pružaju Kinezi.

Autorska prava© Matrix World 2011. do danas. Sva prava pridržana. Strogo je zabranjeno kopiranje, raspačavanje, ponovno objavljivanje ili izmjena bilo kakvog materijala koji se nalazi na blogu Matrix World bez prethodnog pisanog odobrenja dobivenog od uredništva Matrix World.