Kategorija: Tekstovi na makedonskom jeziku

Паралелнни универзуми – квантната механика на дело

Автор: Ѓоре Андреев Matrix World Квантната физика е млада научна дисциплина која се занимава со изушување на меѓусебниот однос на материјата и енергијата на молекуларно и атомско ниво.  Нејзините почетоци датираат од […]

БЕЗЖИЧЕН ПРЕНОС НА ЕНЕРГИЈА – Теслината кула клуч за иднината

Автор: Ѓоре Андреев Matrix World “Ако природата е голема мачка, тогаш кој ја влече за опашката?„ – Никола Тесла Наједностаниот, најкраткиот и најпрецизниот опис на Никола Тесла би гласел: Човекот кој ја измисли денешницата […]

H.A.A.R.P

Автор: Ѓоре Андреев Matrix World Најголемиот непријател на знаењето не е незнаењето, туку илузијата дека поседуваме знаење – Stephen Hawking. Во последните неколку недели главна тема на дискусија беа поплавите кои го […]

Електричната вселена и шумановата константа

Автор: Ѓоре Андреев Matrix World Благодарение на некои уникатни сојства и карактеристики како и деликатниот баланс кој се одржува преку мноштво од сложени механизми, планетата земја е еден многу сложен екосистем преполн […]