FAQ

S obzirom da nam čitatelji često postavljaju slična ili ista pitanja, odlučili smo napraviti dio stranice s vašim najčešćim pitanjima i našim odgovorima. Ako smo slučajno zaboravili odgovoriti na neko vaše pitanje ili ako imate novo, kontaktirajte nas ovdje.

Zašto izdajete samo par tekstova dnevno?

–          Jer je naš tim još uvijek relativno malen stoga se više fokusiramo na kvalitetu nego na kvantitetu.

Zašto ne pišete o Davidu Ickeu i Zacharia Sitchinu?

–     Smatramo da mnoge naše web stranice jako puno pišu o ova dva pisca, da mi nemamo što više dodati.

Zašto ne prenosite tekstove drugih naših web stranica?

–          Jer prenosimo isključivo tekstove koji nisu prevedeni i objavljeni na našem jeziku. Opredijelili smo se za prenošenje zanimljivih članaka o kojima druge web stranice rjeđe pišu.

Zašto se na MW-u ne možemo reklamirati?

–          Jer bi u tom slučaju morali reklamirati svakoga tko to zatraži. Smatramo da je predah od reklama na našoj stranici dobrodošla promjena te da ih i onako svugdje ima previše.

Zašto se MW ne reklamira?

–          Naši su kvalitetni članci dovoljna reklama sami za sebe.

Kako verificirate informacije?

–          Provjeravamo na više mjesta preporuke čitatelja i informacije koje bi trebali prevesti ili teme o kojima bi trebali pisati, također provjeravamo da li su objavljeni demantiji o istome, na osnovu toga prihvaćamo ili odbacujemo ideju za tekst i prijevod uratka.

Kako odabirete koja će tekst biti preveden i objavljen, tko odlučuje kad se što prevodi?

–          Naš tim volontera prevodi tekstove sukladno svojim interesima, vremenu, znanju i zahtjevima čitatelja. Ne može svatko prevesti svaki tekst jer je za prevođenje ipak potrebno neko predznanje, prevodimo i pišemo kad možemo i koliko možemo.

Zbog čega ne stavljate dnevne vijesti na MW?

–          Jer nismo u stanju pokriti ogromnu količinu dnevnih vijesti s obzirom da je MW volonterska stranica, osim toga nama su draže verificirane vijesti od udarnih vijesti s nepotpunim i neprovjerenim informacijama.

Zašto se ne bavite dnevno političkim temama iz naše zemlje?

–             Smatramo da je univerzalna istina najvažnija vijest, ima sasvim dovoljno web stranica koji se bave dnevno političkim temama u regiji.

Jeste li vjernici i kojoj vjeroispovijesti pripadate?

–          Naš je tim volontera šarolik i ne zadiremo jedni drugima u privatne sfere. To opredjeljenje nije presudno pri prevođenju tekstova jer želimo postići maksimalnu objektivnost, a ne izražavati osobna mišljenja i stanovišta. Stanovište Matrix Worlda je da želimo znati, a ne vjerovati.

Koji su vaši politički stavovi?

–          Ista stvar kao i s vjerom, osobne stvari i stanovišta zadržavamo za sebe, teško je održati objektivnost ako se politika miješa u uređivanje stranice.

Tko stoji iza MW-a?

–          Iza Matrix Worlda stoji tim volontera koji žrtvuju svoje slobodno vrijeme kako bi prevodili tekstove i istraživali teme koje su predložili čitatelji. Matrix World nije vlasništvo niti jedne političke opcije, organizacije ili tvrtke. Matrix World pripada čitateljima koji sami predlažu teme i tekstove, a većina urednika su u stvari nekadašnji čitatelji Matrix Worlda koji su odlučili volontirati.

Pripadate li kakvoj organizaciji i tko financira MW?

–          Matrix World ne pripada nikakvoj organizaciji, niti će ikada pripadati. Stranica se održava osobnim sredstvima osnivača stranice.

Kako se postaje suradnik i urednik MW-a?

–          Svi koji žele prevoditi i postati dio tima volontera, može nas kontaktirati ovdje. Potrebna je samo dobra volja i znanje stranog jezika.

Jeste li svi iz Hrvatske?

–          Nismo, niti nam je to bitno, svi koji žele biti dio tima volontera, a poznaju neki svjetski jezik i imaju volju za prevođenje i pisanje tekstova su dobrodošli.

Zašto nema tekstova na srpskom, slovenskom i makedonskom jeziku?

–          U timu volontera Matrix Worlda još nemamo prevoditelja koji bi tekstove prevodili i na te jezike.

Hoćete li prevoditi autorske tekstove na engleski?

–          Za sada nećemo jer nemamo potrebnu ekpertizu niti vremena.

Zašto vam se stranica zove Matrix World?

–         Tri osnivača urednika su nazvali stanicu po filmovima iz sage “Matrix” braće Wachowski, jer i u našem svijetu ima sasvim dovoljno velikih obmana, laži i prevara, stoga i ime Matrix World.